Melbourne-konserten

Melbourne-konserten som ble sendt på Nine i Australia i går var utvidet og hadde mange innslag fra Beatles’ Australiabesøk, men inneholdt ikke noe nytt. Konsertsangene var de samme som tidligere, men ble ikke vist i korrekt rekkefølge og var overlagt med grafikk i gyselige farger.

I tillegg var bildene beskåret, idet fjernsynsapparatene nå gjerne er i formatet 16:9, mens de den gangen hadde skjermer i forholdet 4:3. Dermed har man nå zoomet inn for å vise full bredde, med den ulempen at bildeinformasjon i topp og bunn er borte.

For det større publikum er dette sikkert vel og bra, siden mange er allergiske mot TV-programmer med svarte felter på sidene og tilnærmet firkantet bilde i midten. For oss videosamlere er det jo derimot en nedtur at vi ikke får se alt som foregår.

Noen fakta som surret forbi var også direkte feil, som at George døde av lungekreft og at plateselskapet het Parlaphone.

3 Responses

 1. Harald sier:

  Hva er egentlig grunnen til at settene er så utrolig korte på denne tiden?
  Regner med det kan ha noe med manglende PA systemer/Beatlemania, og kanskje flere artister på samme scene å gjøre men er det noen andre forklaringer?

  Ser under intervjuet med en som var på denne konserten at billettprisene mildt sagt var stive, også på denne tida så hvis rundt 20 minutter er alt de fikk vil jeg jo anta at i alle fall en del ville følt seg snytt?

 2. admin sier:

  Alle artister hadde korte sett på store konserter. På klubbkonsertene i Cavern og Hamburg spilte bandene i timevis, men ikke på de store konsertturneene. Disse var gjerne med flere band, som spilte kortere sett hver. Det samme skjer i dag på de fleste festivaler, der hvert bands sett er forkortet i forhold til resten av den pågående turneen til samme band. På konsertene til Beatles i Festival Hall i Melbourne var det tre oppvarmere før Beatles omsider sto på scenen.

 3. Harald sier:

  Var det noen turneer eller enkelt konserter hvor det var kun dem på plakaten og spilte de da evt lengre sett? Altså etter Hamburg/Cavern tida.
  Tror sjelden jeg har sett et Beatles sett med mer enn ti sanger på. Regner imidlertid med at de som var der uansett gikk fornøyde ut igjen, og vel så det.
  Unntaket er kanskje 1966 i USA, hvor det var en del ledige seter å se. Kan muligens dette være EN grunn til at de ga seg med turnering, at det var begynt å bli noe glissent på arenaene? Ser på Anthology at de ikke helt mener det selv, men det må jo ha vært litt kjipt å se at det ikke ble utsolgt lenger.

Legg inn en kommentar