Nyoppusset Melbourne-konsert TV-sendes

© Apple Corps Ltd

Beatles konsertopptreden i Melbournes Festival Hall med Ringo tilbake på plass i gruppen har alltid vært blant de beste filmede live-opptredenene til gruppen. Nå skal en nyoppusset versjon av konserten bare for en eneste gang sendes på TV igjen – downunder.

Som The Music Network rapporterer, spilte The Beatles et utsolgt show i Melbournes Festival Hall tilbake i 1964, og fremførte blant annet ‘She Loves You’, ‘I Saw Her Standing There’, ‘Twist and Shout’, ‘Can’t Buy Me Love ‘og’ Long Tall Sally ‘.

TV kanalen 9 vil sende konsertfilmen, med tittelen One Night Only – The Beatles in Oz, mandag (13. juli), klokken 21:30 AEST. Det vil også være tilgjengelig for strømming på 9Now. Konserten vil bli remasteret og vil omfatte aldri før sett bilder. The Music Network sier at Jimmy Nicol var på trommer, men det er feil – Ringo hadde kommet tilbake og The Beatles var i toppform på konserten.

Konserten har vært en favoritt bootleg DVD for fansen i mange år, og med lydkvalitet fra radiokonserten lagt til. Kanskje er sangene som ikke var med på den opprinnelige TV-versjonen av konserten inkludert? Brian Epstein ga i utgangspunktet TV-selskapet kun tillatelse til å sende 12 minutter av konserten men utvidet til 20 da han så hvor bra resultatet ble. TV-produsenten tok seg den frihet å inkludere hele 22 minutter. I radio gikk hele konserten på lufta.

Vi husker at i 1994 fikk Sveriges Television tillatelse til å sende hele Drop In TV-programmet med The Beatles i reprise en eneste gang før Beatles tok kontroll over programmet og benyttet deler av det i sin Beatles Anthology TV-serie. Kanskje er det slik at 9 nå har fått samme mulighet og at det foreligger planer om en bredere lansering senere?

1 Response

  1. Tom Kristensen sier:

    Endelig noen hyggelige nyheter!

Legg inn en kommentar