Men Paul lever fortsatt

Journalister fra magasinet Life sporet opp Paul med familie på gården hans i Skottland for å finne ut om han var død eller ikke.

Russ Gibb, radioprateren fra Detroit som for snart femti år siden spredte et rykte om at Paul McCartney var død, har nå selv gått bort. Den lokale musikklegenden døde 30. april i Garden City, Michigan. Gibb var 87 og bodde på et pleiehjem i nærliggende Dearborn Heights. Hans bortgang ble rapportert av Detroit Free Press.

Så sent som i januar i år kom det en ny bok om temaet.

Det var 12. oktober 1969 mens han var på lufta i radiostasjonen WKNR-FM i Detroit at Gibb fikk en innringer som kunne fortelle at i «Revolution 9» er det en stemme som sier «Turn me on, dead man» når man spiller sporet baklengs. Og at dette skulle være en indikasjon på at  Paul McCartney er død. Gibb spilte dette sporet i henhold til instruksen og telefoner begynte å strømme inn med flere innringere som oppga flere tegn på at Paul «blew his mind out in a car» i en ulykke for flere år siden og ble erstattet med en dobbeltgjenger for å spare fansen for sorgen ved å miste en av sine helter.

Ryktet startet i en artikkel 17.september i en studentavis på Drake University i Iowa som skrev om Pauls angivelige død og nevnte flere andre indisier fra Beatlesplatene. To dager etter at Gibbs radiosending hadde gått på lufta publiserte en student fra University of Michigan en satirisk omtale av Abbey Road som listet opp flere spor på albumet som skulle vise at McCartney hadde avgått ved døden, mange av disse fant han selv på. Ikke lenge etter ble ryktene plukket opp av nyhetsbyråer og kom på trykk i aviser over hele USA. 19. oktober sendte WKNR et to timer langt program dedikert mysteriet.

Og resten er historie, det ble fort dannet en kult av konspirasjonsteoretikere som holdt liv i ryktene, bare sjekk YouTube der disse og nye fanatikere fortsetter å finne nye spor, også fra McCartneys nyere soloutgivelser. Men mannen som satte det hele på dagsorden er i hvert fall ikke mer.

Du finner en eldre artikkel om fenomenet “Paul er død” sett i lys av et radioprogram fra Ungdommens Radioavis her.

1 Response

  1. paul er da ikke død

Legg inn en kommentar