Mind Games – boken

Mind Games – bokens forside.

I forbindelse med jubileumsutgaven av John Lennons album «Mind Games» som skal utgis til sommeren, kommer det også en bok om albumet. Dette har vært praksis også ved tidligere jubileumstitler fra Lennonkatalogen, «John Lennon/Plastic Ono Band» og «Imagine», at man ikke blir påprakket boken i en luksuspakke med plater og bok, men kan handle bok separat – om man vil.

Det utloves avslørende detaljer, og at dette blir den definitive utforskningen av komponeringen, innspillingen og utgivelsen av John Lennons berømte fjerde soloalbum “Mind Games”.

Singlen

Mind Games, beskrevet av Yoko Ono som “forut for sin tid”, er et banebrytende album fra John Lennon der han bruker et Plastic Ono Band som består av kremen av sesjonsmusikere fra New York – en fanfavoritt som fortsatt er en kultklassiker siden den første utgivelsen 29. oktober 1973. Denne innsiktsfulle og vakre boken presenterer håndskrevne tekster, brev og kunstverk av Lennon og Ono, og tidligere usette fotografier sammen med deres førstehåndskommentarer om tekstene, sangene og albumgrafikken, samt bidrag fra musikerne, venner, teknikere og nøkkelfigurer som var involvert i å lage dette albumet.

Mind Games var produktet av en usedvanlig turbulent tid for Lennons. Mens Nixon og Hoover forsøkte å få Lennon deportert, sto John og Yoko i endeløse rettssaker, og ettersom den vanlige pressen vendte seg mot dem igjen, hevet de seg tappert over det hele, og fortsatte sine kampanjer for ikke-voldelig fredelig protest for å avslutte krigen i Vietnam og for like rettigheter for kvinner. Det var også en spennende tid, da de begge omfavnet mystikk og magisk tenkning. I dette overdådige bindet veves tekst og bilder fra nøkkelaktørene sammen for å avsløre ikke bare detaljene bak opprettelsen, innspillingen og utgivelsen av denne banebrytende kommersielle og dyktig utformede innspillingen, men også for å kaste nytt lys over en periode med transformasjon og eksperimentering for Lennon og Ono.

Albumet

Publisering av dette bindet vil falle sammen med omfattende publisitet rundt utgivelsen av en eksepsjonell, fullstendig remikset og gjenutgitt 6 x CD / 2 x BluRay digital utgave av Mind Games, sammen med to deluxe Mind Games-bokssett, som bringer albumet til en ny generasjon.

Utkommer 4. juni 2024. Innbundet, 288 sider med 750 illustrasjoner i farger.

Vi synes det er fint at arvingene etter John ikke legger bøkene i luksusboksene, slik at f.eks. svaksynte eller blinde ikke betaler for noe de ikke har glede av. Dette i motsetning til arkivboksene fra McCartney som inneholder mer papir enn musikalsk innhold. Lennonboksene fokuserer på musikken og inneholder også blu-rayplater med musikken høyoppløst og i surroundlyd, en praksis som er forlatt av Apple når det gjelder Beatlesboksene og noe McCartney aldri har tilbudt oss.

Lenke

Legg inn en kommentar