Norwegian Woods sommernummer er i trykken

Norwegian Wood nummer 173 er i trykken og vil bli sendt ut til våre abonnenter i løpet av denne uken. Bladet er på 100 sider, noe som har blitt en standard de siste årene. Noe av materialet henter vi fra våre egne nettsider, noe er oversatt stoff fra andres og noe er innsendt materiale fra våre mer eller mindre faste bidragsytere.

Denne gangen avslutter Svein Sund sin grundige titt på de britiske albumutgivelsene med “Let It Be”. Dag Arne Nilssen har i en lang serie tatt for seg filmene til Beatles, og er nå snart på tampen av Ringos karriere som skuespiller. Dette blir også tema for Nilssens foredrag på Beatlesfestivalen i Bergen til høsten.

Vi har vært så heldige å få med oss Herodes Falsk som skribent denne gangen, og Peter W Viken følger opp dette med å se på Prima Vera med Beatlesøyne eller er det omvendt. I vår smått påbegynte serie om menneskene rundt Beatles er det denne gangen skuespiller Victor Spinetti og Hamburg-veteran Horst Fascher vi tar for oss.

Steve Bradley har sett nærmere på mannen som startet opp musikkavisen New Musical Express (NME) og konsertene med prisvinnerne fra avisens leseravstemminger. Et konsertopptak fra Beatles’ besøk på Stowe School har kommet for dagen, og det syntes vi at vi måtte vie noen sider til.

Einar Rædergård har en artikkel hvor han tar for seg Knausgårds Beatles-referanser i sin “Min Kamp”-serie og vi får ta i øyensyn en av Beatlesjakkene som ungdomsbladet Det Nye loddet ut i etterkant av bandets Sverigesturné.

Så over til noe mer alvorlig: Vi er på jakt etter en ny gjeng entusiaster som kan overta jobben med å drive fanklubb og lage blader etter dagens styre og redaksjon.

Sekretær / kasserer

Vår sekretær Bjørn Bjerkeskaug har bedt om at vi finner en ny kandidat til jobben som kasserer og sekretær. Denne jobben består i å holde orden på klubbens bankkonto, passe på at medlemsregisteret holdes oppdatert slik at de som har betalt får bladene sine, og purre på de som ikke har betalt. I tillegg skal man levere et årsregnskap til årsmøtet i mars 2024. Denne jobben har heldigvis Joakim Krane Bech latt seg overtale til å tre inn i frem til det årsmøtet, da vervet vil være på valg.

Layout

Vår layoutmedarbeider Erik Blindheim Andersen har også gitt oss beskjed om at han kommer til å gi seg etter julenummeret 2023. Så om du har lyst til å utforme bladet (vi benytter for tiden In Design fra Adobe, men du kan bruke hva du vil), så gi oss beskjed. Denne stillingen er ikke en del av styret og dermed ikke på valg, men forholder seg til sjefredaktøren eller redaktøren.

Redaksjon

Roger Stormo har veldig lyst til å få lov til å gi seg som sjefredaktør, så også hans posisjon vil dermed være ledig. Sjefredaktøren er ansvarlig for utgivelsene og kan ha en redaktør under seg som ivaretar å fylle bladet etter sjefredaktørens plan. Stormo har fungert i begge rollene i det siste, men her er det fullt mulig å få til en oppdeling av denne jobben. Eller så går det også fint an å kombinere både sjefredaktør, redaktør og layoutmedarbeider i en og samme person, dersom noen gjerne vil ha alle disse oppgavene. Det er uvurderlige erfaringer for de som vil ha arbeidserfaring og CV-mat for fremtidige jobber innen media.

President

Også vår kjære president for klubben, Toralf Høyer-Hansen har planer om å legge inn årene på neste årsmøte. Presidenten er talsmann for klubben og leder styremøtene. Vedkommende stiller opp i media, TV, radio, publikasjoner, etter forespørsel og er klubbens ansikt utad. Som du skjønner, vi ivrer for en ren utskifting av dagens klubbstyre og redaksjon og plassene er ledige for de som har interesse for å ta klubben videre etter årsmøtet i mars 2024.

Valgkomité for dette årsmøtet er Bente Reimers Moe, så hvis du er interessert i et styreverv kan du kontakte henne på [email protected]. Vil du være med i redaksjonen eller har spørsmål i forbindelse med denne kontakter du [email protected].

Legg inn en kommentar