Ny bok tar for seg TV og video

“Bibelen” for de som samler Beatles på video.

“Bibelen” når det gjelder Beatles på TV og film er jo en bok fra det svenske forlaget Premium Publishing skrevet av to tyskere på engelsk, “The Beatles – Film and TV Chronicle, 1961 – 1970“. Forfatterne er Jörg Piper og Volker Path, og denne boken kom ut i 2005 og er på 448 sider. Den er ikke lenger lagervare fra forlaget og nye opplag har ikke blitt trykket, så du må ty til ebay og andre utsalg for brukte bøker for å få tak i den.

Den ene forfatteren, Jörg Piper fulgte så opp med en bok som fortsatte historien. Den tar for seg solo-perioden frem til 1980 og heter “The Solo Beatles Film & TV Chronicle 1971-1980”, har 330 sider og ble først utgitt i 2009. Dette er egenpublisert bok, som blir trykt på forespørsel. Forfatteren sørger for å holde teksten i denne boken oppdatert etter hvert som det dukker opp ny informasjon eller nye filmklipp. Boken har også et kapittel som oppdaterer den første boken, om Beatles-årene. Denne boken kan bestilles fra Lulu.com.

Den nye boken.

Men i kjølvannet av at den førstnevnte boken ikke lenger trykkes opp, har det oppstått et vakuum, og nå kommer det en bok som skal fylle dette. Peter Checksfield har nemlig begått en ny bok med tittelen “THE BEATLES – TELL ME WHAT YOU SEE (The Ultimate Guide to John, Paul, George & Ringo on TV and Video)”. Denne boken tar imidlertid kun for seg profesjonelt filmede opptredener og videoer i full lengde, altså ingen nyhetsrapporter, intervjuer, publikumsopptak eller dokumentarer (hvis de da ikke også har med eksklusive opptredener i full lengde). Til gjengjeld går den helt frem til ut 2018. Det første oppslaget i boken er opptaket fra Cavern Club med “Some Other Guy” i august 1962, og det siste er Paul McCartneys musikkvideo for “Who Cares” i desember 2018. Boken er på 286 sider og har soft cover.

Boken henvender seg både til vanlige fans og fanatiske samlere, og inkluderer også hitlisteplasseringer, anekdoter osv, og tar selvsagt også for seg grupper som Plastic Ono Band, Wings, Traveling Wilburys og All-Starr Band.

Vi oppdaterer denne artikkelen med lenke til hvor du får kjøpt denne boken når det foreligger info om dette.

Legg inn en kommentar