Nymalt Abbey Road fotgjengerovergang

Vedlikeholdsarbeidere i ferd med å fornye hvitmalingen på Abbey Road-overgangen

Som tidligere nevnt er det stille på fotgjengerovergangen ved Abbey Road Studios for tiden. Ingen turister, bare lokale fotgjengere ute i nødvendige ærender, og det er også færre bilister grunnet restriksjoner som er pålagt.

Halvveis ferdig

Men dette er en gyllen anledning for Londons vegvesen å foreta vedlikehold på. De slitte hvite stripene får her et nytt lag av hvit farge på seg.

Stripene er ikke plassert nøyaktig slik de var i 1969. Vi ser at luka til den nedgravde brannhydranten nå ligger utenfor stripene, mens den var i en stripe den gangen Beatles gikk over.

Luken til brannhydranten er her indikert med pil

Brannlukens nåværende plassering.

Det har vært litt frem og tilbake når det gjelder hvor Abbey Road overgangen har vært plassert, idet både bydelen og BBC i 2010 påsto at overgangen hadde blitt flyttet flere meter siden 1969. Dette medfører imidlertid slett ikke riktighet, den har alltid ligget der den ligger, selv om stripene ikke nødvendigvis er akkurat slik de var da, som man ser av bl.a. disse bildene.

1 Response

  1. Beatle-Joe sier:

    Jeg elsker slike nerdeting som dette! Minner om hvordan vi sømfarte lp-ene etter spor av “Paul is dead”-hoaxen på 1970-tallet. Knut Røs radio”dokumentar” på NRK som var oversatt fra canadisk radio var god inspirasjon. “The manhole” i fotgjengerovergangen beviser at stripene er omtrent på samme sted fortsatt, slikt er gull for meg. :-)

Legg inn en kommentar