Nytt Beatlesbilde

Den amerkanske utgaven av «The ballad of John and Yoko» hadde dette bildet på baksiden

I nyeste nummer av bladet Mojo dukket det opp et hittil usett bilde av The Beatles sammen med Yoko Ono. 14. april 1969 spilte John og Paul sammen inn Johns sang «The Ballad of John and Yoko», da Ringo og George var utilgjengelige og John ivrig etter å få spilt inn og utgitt sangen. De visste at det ville bli behov for omslagsbilder til singlen i forskjellige land, selv om den ville komme ut i standard fabrikkcover – som vanlig – i Storbritannia.

Singlen kom ut slik i U.K.

Derfor var det behov for at det ble tatt nye bilder av bandet, og i og med at Yoko Ono figurerer både i tittelen og sangteksten ble hun med på bildene, som ble tatt senere i april. To av bildene havnet på den amerikanske singlen, og andre bilder dukket opp i forskjellige sammenhenger. Hovedfotograf ved denne anledningen var for første og eneste gang Linda McCartney. I tillegg var The Beatles’ assistent Mal Evans med og tok bilder fra sidelinjen.

Den amerikanske singlen, A-siden

I artikkelen om Abbey Road i nyeste nummer av Mojo som foreligger i kioskene i Storbritannia i dag kommer et nytt bilde, ikke tatt av fotograf Linda, men av Mal Evans, som tok sitt bilde fra sidelinjen.

Beatles smiler til fotografen mens de samtidig fotograferes fra sidelinja. Foto: Mal Evans

Det ser ut som det er tatt samtidig som Linda tok bildet som smykker A-siden av den amerikanske singlen. Men Mal må ha beveget seg litt rundt, for tidligere har vi sett dette svarthvitt bildet tatt fra motsatt side:

Bilde fra den andre siden.

Informasjon om denne fotoseansen og hvem som var fotografer ved denne anledningen har ikke vært kjent, men nylig var det Apple som kom med fasiten om fotografene, etter at en av våre korrespondenter i California spurte Universal Music, som videresendte spørsmålet til Apple.

På ett av bildene titter de fem ned fra et vindu i huset.

På YouTube er det en bruker ved navn Elena som har som hobby å samle på bilder av Beatles. Her er hennes samling fra denne fotoseansen med Beatles og Yoko.

2 Responses

  1. Beatle-Joe sier:

    Fantastisk at det kan dukke opp “usette” bilder av verdens mest kjente mennesker 50 år etter de ble tatt…
    Hurra!

  2. Tom Kristensen sier:

    Ikke bare Yoko som gjestet denne historiske session. Nederst på bilde 1 ser man også selveste Old Brown Shoe, nettopp i form av en gammel brun sko.

Legg inn en kommentar