Opptak fra 1963 dukker opp

5. april 1963: The Beatles får overrakt sin første sølvplate, for “Please Please Me”-singlen.

Den 5. april 1963 i EMI House i London ble The Beatles tildelt sin første sølvplate, for salget av mer enn 250 000 eksemplarer av deres andre single “Please Please Me”. Det var deres plateprodusent George Martin som overrakte trofeet. Under denne presentasjonen fremførte Beatles også A-siden av sin kommende single, “From Me To You” samt dagens aktuelle “Please Please Me” for et publikum bestående av folk i plateselskapet, journalister og fotografer.

Søndag 9. januar 2022 ble et opptak av dette overraskende spilt på det amerikanske radioprogrammet “Breakfast with The Beatles” med André Gardner. Etter å ha ledet dette programmet i 32 år bestemte han seg for å gi seg mens leken var god, og dette programmet var hans siste. Men han avsluttet med et smell med dette opptaket som aldri tidligere har vært offentliggjort. Ja faktisk var det ingen som visste at det fantes opptak av det en gang!

Tony Bramwell – som jobbet for The Beatles – mener å huske at opptaket ble gjort for å skulle sendes på Radio Luxembourg.

Legg inn en kommentar