Paul og George i 1970

I Me Mine, 3. januar 1970?

I dag er det Pauls bursdag, han fyller 78 år. I rekken av gratulanter som har postet noe på Twitter fant vi dette bildet fra George Harrisons Twitterkonto. Etter frisyrene å dømme så må dette bildet være tatt i 1970. Og eneste anledning må ha vært i Abbey Road studio 2 den 3. eller 4. januar 1970, da George, Ringo og Paul spilte inn «I Me Mine» for albumet «Let It Be».

John var for tiden i Danmark, dessuten hadde han jo forlatt gruppen. Dette bildet har vi aldri sett før, og er foreløpig siste publiserte bilde av medlemmer av Beatles i gang med en plateinnspilling for et kommende Beatlesalbum. Frem til «Free as a bird», selvsagt.

25 år senere tar de opp tråden for neste Beatlesinnspilling, og George har samme frisyre som sist!

«I Me Mine» ble innspilt fordi den skulle være med i filmen, men den ble aldri spilt inn på flersporsbånd, kun i mono under filminnspillingene. Derfor møttes George, Paul og Ringo i Abbey Road den 3. januar 1970 for å spille inn en versjon som skulle være med på albumet, slik at denne nye sangen fra filmen også skulle være representert der. John og Yoko hadde tilbrakt julen i Thy i Danmark, for å besøke Yokos eksmann og parets datter Kyoko. Der var de fortsatt. Men dette var dessuten også i perioden etter at John hadde bedt om «skilsmisse» fra gruppen.

George bemerket Johns fravær ved å sitere eller parodiere en presseuttalelse, og i stedet for å bruke navnene John, Paul, George og Ringo, brukte han heller navn fra gruppa Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich. «You all will have read that Dave Dee is no longer with us, but Mickey and Tich and I, just like to carry on the good work that’s always gone down in number two» (studio 2 i Abbey Road). Denne parodien ble inkludert på Anthology 3 sammen med tagning 16 av «I Me Mine» i den form den lød da de var ferdig 3. januar.

Ifølge beskrivelser av innspillingen av «I Me Mine» droppet Paul og George inn to akustiske gitarer på spor 5 av flersporsbåndet, og det er nok dette vi nå kan bevitne på bildet.

Paul under innspillingen av «McCartney», rundt samme tid.

George under innspillingen av «All Things Must Pass», rundt samme tid.


 

 

Legg inn en kommentar