Pauls bortklipte scene

Paul og Isla Blair filmer den senere bortklipte scenen i “A Hard Day’s Night”

På denne datoen, 20. april,  i 1964 fortsatte filmingen av “A Hard Days Night” med en scene med Paul og den da 19 år gamle Isla Blair (f. 29. september 1944).

Pauls scene, som senere ble redigert vekk under klippingen, ble filmet i løpet av to dager inne i Jack Billings TV School of Dancing over puben “The Bush”. Forutsetningen: Mens han leter etter Ringo, støter McCartney på en skuespillerinne som driver og øver på kostymedrama.

“Den dag i dag, når jeg går forbi puben i Shepherd’s Bush – på hjørnet av det gamle fjernsynsteatret til BBC – husker jeg at jeg gikk inn med Isla Blair og filmet i andre etasje,” sa han senere. “Hun skulle være gjenstand for mitt begjær, eller jeg hennes – det var ideen bak denne lille scenen. Jeg måtte liksom vandre rundt henne mens kameraet bevegde seg rundt og rundt i sirkler – alt veldig sekstitalls, veldig fransk, og jeg måtte gjenta og gjenta disse veldig sære replikkene. Vi holdt på en hel dag med å gjøre dette, men det fungerte ikke fordi det var ikke den typen ting vi ville ha gjort i det virkelige liv. Det var litt for konstruert.”

Paul skulle dermed bli den eneste Beatle uten en solo-scene i gruppens første film. Den kjedelige dialogen senket ikke bare tempoet; regissør Dick Lester syntes det ble ubehagelig å presentere Paul der alene med en ung kvinne. Og noen sinte kvinnelige fans gjorde også Isla Blair ukomfortabel etter at hun takket ja til Pauls tilbud om å kjøre henne hjem på slutten av deres første dag sammen med filminnspilling.

“Jeg var helt uforberedt på hvor skremmende det var,” husker hun. “Det må ha vært forferdelig for ham. De tok tak i ham og de var veldig onde med meg. De trakk i håret mitt, de klorte meg, de dro i meg, de slo meg, de klemte meg og det var fryktelig.” Neste dag takket hun pent nei til haik med Paul, med replikken “jeg tar heller t-banen”.

I tråd med studiopolitikken ble alle ubrukte filmopptak ødelagt fem år etter filmens utgivelse. Du kan imidlertid lese manuset til denne scenen på The Beatles Bible. Elena samler på bilder av Beatles, og i videoen under viser hun de bildene hun har fra denne scenen.

Legg inn en kommentar