Penny Lane kontrovers

Gateskilt for Penny Lane i Liverpool sprayet over. Foto: Jackie Spencer

Borgermesteren i Liverpool har nektet å gi nytt navn til gaten “Penny Lane”. En underskriftskampanje har ønsket gatenavnet endret, da man lenge har trodd at det var slavehandler James Penny som har gitt navn til gaten. Mye tyder på at dette ikke medfører riktighet, noe den lokale bloggen Beatles Liverpool Locations har adressert i et innlegg.

Dette har imidlertid ikke forhindret lokale pøbler i å ødelegge gateskilt ved å spraymale svart over ordet “Penny” i gatenavnet.

Dette er bare nok et eksempel på den hvitvaskingen av historien som pågår for tiden. Man tror kanskje at man kan fjerne rasisme ved å forby ord og fjerne historiske referanser med rasistisk innhold?

2 Responses

 1. Beatle-Joe sier:

  Da jeg var liten flirte vi av Sovjet som fjernet personer som hadde falt i unåde hos eliten i landet fra offisielle fotografier. Direkte latterlig å se gruppebilder av politikere som etter historierevisjon plutselig manglet et menneske og det var lagt inn en skygge eller andre triks for å skjule at det faktisk hadde stått noen der.
  Dagens underlige og patetiske “føler seg støtt”-mennesker fra kategorien Politisk Korrekt gjør meg kvalm. Det er ikke slik vi skal ha det i vestlige demokratier.
  Vi har blitt en feminisert følerisamfunn ledet av folk som mangler testosteron. Jeg gremmes!

 2. Tom Kristensen sier:

  Enig med Joe. Kan vi ikke like så godt også forby Strawberry Fields Forever i samme slengen? Fort som f**n. Dobbel A-side, vøttu!
  “Oh, Mrs. Richards! Is this a piece of your brain?”

Legg inn en kommentar