Rekordpris for «butchercover»

«Yesterday and Today» med såkalt «butchercover». Gikk for rekordpris på auksjon i dag.

I dag ble det solgt et såkalt «butcher-cover» for £179,200 (ca 2 millioner kr) på en auksjon som foregikk i The Beatles Story museet i Liverpool, arrangert av Julien’s Auctions. Dette er en såkalt «first state», altså det har aldri vært overlimt med koffertbildet. I tillegg var det John Lennons personlige eksemplar, som han signerte og byttet mot en bootleg i 1971. Beatlesfan Dave Morrell var den heldige, og han sørget for å skaffe seg autografene til Paul og Ringo på coveret også, før han solgte coveret videre.

I 1971 byttet Dave Morrell bort denne bootlegen. Den han byttet med var John Lennon og det han fikk i bytte var Lennons eget «butcher-cover», som han selv signerte og dedikerte til Dave. I dag ble det butcher-coveret solgt for mer enn 2 millioner kroner.

For såvidt vi vet er dette kun et tomt omslag uten plate. Men så er det jo heller ikke platen som er sjeldenheten her. Morrell kom i kontakt med John da han som fan ringte inn til en radiostasjon hvor John hadde blitt intervjuet. Senere på syttitallet jobbet han i bransjen som platepusher for Warner Bros, og det var i den forbindelse han kom i kontakt med Paul og Ringo.

Legg inn en kommentar