Revolution av The Dirty Mac

The Dirty Mac

Som kjent deltok John Lennon på Rolling Stones Rock n Roll Circus i desember 1968 med et sammensatt band som under navnet The Dirty Mac fremførte en sang med Yoko som vokalist, samt «Yer Blues» med John som sanger. Filmen ble til under to spillesesjoner den 11.-12. desember 1968. I 1996 ble filmen utgitt for første gang, da på VHS og CD, og i 2004 på DVD.

I mai/juni i år kommer det ut en trippel LP med soundtracket til dette programmet, på vinyl for første gang. Dette melder Uncut. På LP nr 3, som skal inneholde ubrukte opptak, skal vi etter sigende også få høre The Dirty Mac øve på «Revolution»! The Dirty Mac besto av John Lennon og Eric Clapton på gitar, Keith Richards på bass og Mitch Mitchell på trommer.

3 Responses

 1. Beatle-Joe sier:

  Ja, hadde det ikke vært for Yoko Ono på vokal så hadde dette vært überinteressant! Vel, Her Blues gleder jeg meg til å høre.
  Med unntak av Ono er jo dette virkelig definisjonen på ei supergruppe!

 2. Beatle-Joe sier:

  Rettelse: Det skulle vært “Yer Blues”, men disse autogreiene på Macen endrer jo uten at du ser det før det er for seint! Satans OS!

 3. Tom Kristensen sier:

  Her har vi John, bøtte skev på heroin. Kanskje ikke en tilfeldighet at han valgte Clapton og Keith R. som sidemenn? De delte jo Johns nye hobby. Anyway, gleder meg stort til denne. Hadde den på en fin bootleg allerede i 1981 og synes John gjør en topp jobb.. Fine bidrag også fra Jethro Tull (singback versjon av A Song for Jeffrey, med en mimende Tony Iommi), Marianne Faithfull, Taj Mahal og Rolling Stones. Sjekk Brians slide-gitar på No Expectations! Tør vi endelig håpe på de lenge etterlengtede Stones-bidragene Route 66 og Confession the Blues???

Legg inn en kommentar