White Album setter ny rekord

The Recording Industry Association of America (RIAA) annonserte i dag at The BEATLES (“White Album”) fra Apple/Capitol/UMe nå er sertifisert til 24 X Platinum, og er kun det fjerde albumet gjennom tidene som har fått så mange platinautmerkelser.

The Beatles har fra før av rekorden som det høyest sertifiserte bandet i gull- og platinaplatenes historie, med 178 millioner sertifiseringer over en rekke titler, inklusive det ikoniske ‘White Album.’ Andre album med Beatles som har overgått diamantsertifiseringen er “The Beatles 1967-1970” (Blue album) med 17 X Platinum, “The Beatles 1962-1966” (Red album) med 15 X Platinum, “Abbey Road” med 12 X Platinum, “1” med 11 X Platinum og “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” med 11 X Platinum.

“The Beatles er uten tvil ett av de mest innflytelsesrike bandene i historien, med musikk som tåler tidens tann” sier Mitch Glazier, sjefen for RIAA. “Magien til John, Paul, George, og Ringo fortsetter å oppleves av nye fans over hele landet og vi er beæret over å kunne presentere dem med denne milepæls- prestasjonen. Allerede å oppnå diamantstatus er sjeldent – for et album å oppnå tjuefire ganger platina må det virkelig ha blitt en del av Amerikas kultur. Gratulerer til bandet og deres familier, Apple Corps, Capitol og UMe, og alle som hjalp til med å lage dette albumet og bringe det til verden.”

Legg inn en kommentar