The Grapes åpen igjen etter oppussing

Den tidligere fasaden til The Grapes

Etter å ha vært stengt en tid pga økonomiske forsømmelser av de som drev “The Grapes” puben i Mathew Street har eiergruppen pusset den opp og den var “open for business” igjen fredag kl. 18.

Bilde av The Grapes fra nyåpningen

I perioden The Beatles spilte og vanket på Cavern Club var The Grapes det eneste andre etablissementet i gata som serverte alkohol, så Beatles lesket strupene sine der imellom slagene, om de da ikke gikk videre til puben “White Star” som lå rundt hjørnet og ble benyttet som lønningskontor av Cavern DJ Bob Wooler.

Nå avdøde promoter Sam Leach pleide i årevis å ha et stambord inne på The Grapes hvor han solgte store kopier av bilder fra da han var fast booking agent for Beatles, samt signerte eksemplarer av boken sin, “The Rocking City”. Foruten småbord innover i lokalene var det også god plass rundt bardisken, og puben avholdt jevnlig karaokekvelder. Som alle engelske puber holdt også The Grapes seg med en rekke stamgjester som gjerne kom innom i lunsjen eller etter jobb. Foruten tilreisende Beatlesfans da, selvsagt.

Et bilde av Beatles som sitter benket ved et bord inne på Grapes har pleid å henge rett ved den faktiske benken og et stykke tapet fra den som hang på veggen bak Beatles har også vært tatt vare på under tidligere oppussinger.

En speilvendt versjon av dette bildet hang inne på “gamle” The Grapes rett ved siden av der bildet i sin tid ble tatt. Paul McCartney leker seg med ølkorkene, som han har satt foran øynene sine.

Men ikke denne gangen. Benken og tapetet er vekk, og det er installert en ny benk der Beatles satt. Liverpool Echo har en reportasje om den nyåpnede puben og der går det frem av bildene at The Grapes ikke er til å kjenne igjen innvendig.

Interiør

Mer interiør

Vi synes det er litt trist at The Grapes nå har blitt en moderne, strømlinjeformet pub uten det “brune” preget og skyggene fra forna dar med de små toalettene og røykehula i friluft bakerst i puben slik vi husker den.

De har i hvert fall installert en Sgt Pepper jukeboks for å bevare tilknytningen til Beatles.

Man har søkt å beholde tilknytningen til Beatles ved hjelp av bilder og en Sgt Pepper jukeboks, men slike effekter benyttes i alle gatens utesteder, som det etter hvert har blitt fryktelig mange av. Tidligere var det kun The Grapes og Cavern Club som holdt til i Mathew Street, nå er det utelivsgate nummer en i Liverpool, med få skritt mellom hvert skjenkested og til og med et eget “Kaiserkeller”.

Ny vegg og ny benk men rett sted

Ifølge firmaet som eier puben, var de de som tidligere drev stedet som ribbet puben for innhold. Det skal bli interessant å se om bildet og den originale tapetresten dukker opp for salg på auksjon.
Liverpool Echo

3 Responses

  1. Tom Kristensen sier:

    Bare veldig, veldig trist!

  2. Beatle-Joe sier:

    Ja, dette er bare for dumt! Snakk om å sage over greina man sitter på! Dit skal jeg ikke inn på neste tur til byen!

  3. Jan-Arve Skiri sier:

    En katastrofe. Aldri mer The Grapes. Glad jeg har bilder fra originalen. Ye Creek holder stand, håper jeg.

Legg inn en kommentar