Revolver neste album ut i remiks?

Revolver. Forsiden av omslaget er tegnet og designet av Klaus Voormann.

Vårt amerikanske søstermagasin “Beatlefan” skriver på sin Facebook-side at de har hørt fra to forskjellige kilder at neste album fra Beatles som skal utgis i Giles Martin-miks skal være “Revolver” fra 1966. Albumet kommer selvsagt i likhet med “Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band”, “White album”, “Abbey Road” og “Let It Be” i luksusutgaver med flere plater med bonusmateriale inkludert.

Albumet var i sin tid en milepæl for The Beatles, og viste et band som hadde modnet betraktelig siden forrige album, “Rubber Soul”. Såpass vanskelig syntes fansen at det var å følge Beatles på dette albumet at mange falt fra og holdt fast ved den mer uskyldige popen som nå ble representert av band som Hermans Hermits og The Monkees. I ettertid er det imidlertid “Revolver” som har scoret høyest blant Beatlesalbumene når plateanmeldere har holdt avstemning. Også for Beatles selv var det vanskelig å følge opp “Revolver” med å få til å spille inn et oppfølgeralbum til julemarkedet, noe de hadde greid i 1963, 64 og 65, så i stedet kom det bare ut et samlealbum til jul det året, nemlig “A Collection of Beatles Oldies”.

Beatlefan opererer også med tentative utgivelsesdatoer for de nye utgavene av “Revolver”: 26. eller 28. oktober.

Robert Freemans opprinnelige utkast til omslag for Revolver LPen. Copyright Robert Freeman.

I samme farten sier Beatlefan at de også har hørt at 1972-albumet “Some Time In New York City” med John Lennon og Yoko Ono skal komme ut i ultimat miks til Johns bursdag 9. oktober. I så fall vil dette bli feiret med lanseringsfest på Beatlesfestivalen den dagen.

Legg inn en kommentar