Ringo: Alle fire på den siste Beatlesplata

Ringos 83-årsdag ble feiret 7. juli

“Det er ikke den typen kunstig intelligens,” sa Ringo til showbizmagasinet Variety om den kommende siste sangen fra The Beates. “Det er ikke sånn at vi faker noe. Det er faktisk Johns stemme, Pauls stemme og basspill, George på rytmegitar og meg på trommer. Og de to tingene som er nye er Pauls bass og meg på trommer. Jeg jobbet faktisk med det for bare måneder siden her. Og det fungerer. Det er en vakker sang. Du vet, på tross av all galskapen som foregår rundt det, er det fortsatt et vakkert spor. Og vårt siste spor.”

Ringo feiret sin 83. bursdag i Beverly Park ved sin egen Peace & Love statue, slik han har gjort de siste årene. Og denne gangen var vår mann, tidligere Norwegian Wood-redaktør Ole-Andreas Refsnes og datteren hans Sigrun (15) til stede, de hadde tatt den to timer lange kjøreturen fra feriestedet sitt for å overvære begivenheten.

Ole-Andreas kom tett på Ringo i sommer.

På spørsmål om hvorfor de tok opp igjen tråden med denne sangen svarte Ringo “Jeg vet ikke. Paul må ha hatt en treg dag”. “Han sa,’Husker du den sangen vi jobbet med? Vil du jobbe videre med den?'” Det ville Ringo, så McCartney sendte ham filene, “Jeg trommet på den og jeg sang på den”, og så fløy Giles Martin til Los Angeles med McCartney for å legge på strykere. “Den rører meg, fordi vi er der alle fire, og det vil det aldri være igjen.”

Plakat for Lennon-musikalen fra 2005.

Verken Paul eller Ringo har sagt hva tittelen på den nye utgivelsen er, men i og med at George Harrison spiller på den, dreier det seg nok om sangen vi kjenner som “Now and Then”, som var en av de fire demoene de fikk av Yoko Ono i forbindelse med Anthologyprosjektet på midten av nittitallet. Sangen ble brukt i en teateroppsetning på Broadway som het “Lennon” i 2005. Da ble sangen registrert under en annen tittel, nemlig “I Don’t Want to Lose You”. Kanskje er det på grunn av spørsmålet om hvilken tittel den skal utgis under at de to gjenlevende beatlene ikke har røpet sangtittelen? Sangen var den tredje som var påtenkt for utgivelse i 1995-6, etter “Free as a Bird” og “Real Love”. Jeff Lynne var produsenten som jobbet med innspillingene den gangen, men det er ikke kjent om han også skal produsere den nye versjonen. Det at Giles Martin og Paul McCartney dro til Los Angeles for å legge strykere på sangen kan imidlertid tyde på at så er tilfelle, siden Lynne holder til i den byen.

Det at Johns opprinnelige kassettopptak av sangen måtte renses opp for støy av Peter Jacksons M.A.L. programvare synes for oss merkelig. Kassetten Paul fikk overlevert av Yoko inneholdt i tillegg til Johns stemme og piano også en tamburin samt en gjennomgående skurrelyd. På bootleg finnes Johns originale opptak, uten pålegg av tamburin, og der er det heller ingen skurrelyd. Den må ha oppstått da John la på tamburinen under overføring til en ny kassett. Hadde de bare brukt originalopptaket ville de ikke ha hatt behov for en såpass radikal rensing av sporet. Så Yoko har nok gitt dem en større utfordring enn de hadde trengt å ha.

Hvordan den nye sangen skal utgis er ikke kjent, og dette har selvsagt ført til mange spekulasjoner blant fansen. Ikke mange tror at det bare blir en singel eller et spor på Spotify og Tidal. Mange håper på en ny runde Anthology, og med dokumentaren oppusset til blu-ray oppløsning.

I et annet intervju som ble gjort på bursdagsarrangementet snakket Ringo om sin kommende EP, som han jobber med for tiden. “Det er en country-EP og jeg regner med å levere den til Universal i september”, sa Ringo.

Legg inn en kommentar