Ringo innlemmet Marc Bolan

Ringo Starr og Marc Bolan ble nære venner og drikkekamerater på begynnelsen av syttitallet, og lørdag innlemmet Ringo den avdøde T. Rex-frontfiguren og bandet hans inn i Rock and Roll Hall of Fame i en forhåndsinnspilt seremoni.

I begynnelsen av 70-årene ble T. Rex raskt et fenomen og inspirerte Beatles-lignende hengivenhet fra fans som ledere for Englands glamrock-scene sammen med Bolans venn David Bowie. Ringo Starr tilbød seg å dokumentere en av T. Rexs konserter på Wembley Arena tidlig i 1972, noen måneder før bandet ga ut sin landemerke-LP, “The Slider”. Opptakene var fremtredende i Starrs film, “Born to Boogie”, som ble utgitt av Apple Films i slutten av 1972, og Ringo har kommet til å sette pris på tiden han tilbrakte med Bolan før T. Rex-frontmannens død i 1977.

Ringo Starr og Marc Bolan. Foto: Keith Morris

Ringo Starr delte noen av sine favorittminner med sangeren på den virtuelle induksjonsseremonien, som også hedret Depeche Mode, Doobie Brothers, Whitney Houston, Nine Inch Nails og Notorious B.I.G. Her er talen hans, oversatt til norsk:

“Fra T. Rex, min gode venn Marc Bolan. Folk kjente ham som en flott musiker, låtskriver, gitarist, men han var også en dikter. Og det var han veldig stolt av. Han fortalte meg alltid at han var den mestselgende dikteren i Storbritannia. Faktisk var poesien hans like viktig for ham som musikken. Han hadde god stil og var veldig ulik noen andre jeg noen gang har møtt.”

“Han var en flott utøver, bare utrolig. Og det er derfor jeg kalte filmen vi gjorde sammen “Born to Boogie”, fordi han virkelig var det. Jeg sa til Marc at jeg tar med kameraet og alt annet, du tar bare med deg selv. Vi hadde det veldig gøy sammen. Jeg husker mye latter.”

Filmen “Born To Boogie”, regissert av Ringo ble remastret i 2016 og ble da i kort tid vist på kino igjen, samt kom ut på DVD og Blu-ray.

“Vi mistet ham altfor ung, men i hans korte liv laget han over 12 album som er like langt ut og foran sin tid som han var. Med hjelp fra [produsent] Tony Visconti og bandet T. Rex startet Marcs stil mange trender. De kalte det glamrock med singler som “Get It On”, “Children of the Revolution” og, selvfølgelig, “Born to Boogie.””

“Men det var alltid bare flott musikk for meg. Og det er derfor folk fremdeles lytter til T. Rex i dag. Det er ingen tvil om at de hører hjemme i Rock and Roll Hall of Fame – endelig. Og jeg er veldig stolt av å ønske dem velkommen nå. Fred og kjærlighet til [T. Rex-medlemmer] Marc, Mickey [Finn], Steve [Currie] og Bill [Legend], og fred og kjærlighet til alle fansen fra meg og T. Rex. Peace and love.”

Legg inn en kommentar