Rolf Harris

Fra juleshowet 1963-64, The Beatles med Billy J Kramer og Rolf Harris (med briller og skjegg).

I går ble det annonsert at den autralskfødte entertaineren Rolf Harris har gått bort, 93 år gammel. Harris bosatte seg i Storbritannia og ble fra tidlig sekstitall en elsket TV-personlighet som både sang, spilte sketsjer og malte bilder på direkten. Han opptrådte også i noen programmer på NRK på 70-tallet, hvor han fremførte sin sang “Jake The Peg” med svensk tekst som “Jag är Sven Gren (med ett extra ben)” og hurtigmalte bilder på store lerreter med bred malerkost.

I Beatlessammenheng var han “programleder” under juleshowet i 1963-1964. 18. desember 1963 var Rolf Harris programleder for et radioprogram om og med The Beatles, “From Us To You”, hvor gruppen var med på fremføringen av hans hit fra 1960 “Tie me kangaroo down, sport”, som da hadde blitt omskrevet slik at Beatles var med i teksten.

Denne sangen ble vurdert inkludert i BBC-utgivelsen “On Air – The Beatles Live at the BBC Volume 2” i 2013, men ble til slutt droppet etter som Harris på denne tiden var gjenstand for gransking av politiet for pedofili. Harris ble i 2014 kjent skyldig i å ha antastet og begått overgrep mot fire unge jenter mellom 1968 og 1986, og fikk en dom på fem år og ni måneder. Han benektet hele tiden å ha begått forbrytelsene og kalte anklagene “latterlige”. Harris satt i fengsel frem til 2017. Etter dette levde Harris en anonym tilværelse sammen med sin kone, som han hadde vært gift med siden 1958. Entertaineren ble syk av kreft i nakken og døde til slutt av dette den 10. mai, men det var først i går at dødsfallet ble registrert hos de lokale myndighetene og dermed publisert.

Legg inn en kommentar