Say Say Say (KYGO remix)

Den kjente artisten Kygo fra Bergen, som har samarbeidet med flere utenlandske storheter, slipper fredag en remiks av Paul McCartney og Michael Jacksons duett “Say Say Say” fra 1983.

Miksen slippes på fredag, opplyser Kygo på sine sosiale mediakonti. Han skriver også at han har opptrådt med denne miksen på sine konserter en tid allerede. Siden den har undertittel “official remake” regner vi med at han har fått McCartneys velsignelse til å lage den (Paul er jo alltid keen på å få en hit) og også tillatelse fra Michael Jacksons arvinger.

Paul, Kyrre og Michael

Den originale versjonen av sangen ble en hit da den ble utgitt, og VG kan opplyse om at den gikk til førsteplass i USA så vel som i Norge.

Den toppet også singlelistene i Canada, Finland, Italia, Spania og Sverige – og nådde topp 3 i en rekke øvrige land. I 2016 erklærte det amerikanske musikkbransjebladet Billboard, som lager USAs offisielle hitliste, at “Say Say Say” er Jackson-låten som gjorde det best på listen – foran “Billie Jean”.

Det kanskje beste med den originale versjonene av “Say Say Say” er at den har en fantastisk musikkvideo – som utspiller seg som en kortfilm uten noen tilknytning til sangteksten.

Samarbeidet mellom Jackson og McCartney startet da Jackson ga ut sin versjon av McCartneys “Girlfriend” (fra Wingsalbumet “London Town”) på sin LP “Off The Wall” i 1979. Etter dette skal Michael Jackson ha ringt Paul McCartney og foreslått at de skulle lage noen hits sammen. Dette resulterte først i duetten “The Girl Is Mine”, komponert mens Paul og Michael så tegnefilmer sammen, og som Jackson slapp som første single fra det som skulle bli hans største albumsuksess, “Thriller”.

George Martin, Paul McCartney og Michael Jackson i studio.

Deretter lagde paret to duetter til, som begge ble sluppet av McCartney på hans album, “Pipes of Peace”: “Say Say Say” og “The Man”. Den første av disse ble en singlehit, men planer om også å slippe den andre duetten som single ble uventet droppet.

George Harrison traff Michael Jackson da de begge var gjester i BBC radio i 1979.

McCartney og Jackson røk uklar med hverandre etter at Michael Jackson la inn bud på, og vant kampen om sangforlaget “Northern Songs”, som blant annet inneholdt de fleste Lennon-McCartney-sangene og noen av George Harrisons sanger fra Beatlestiden.

Noen svensker traff på McCartneys og Jackson i en antikvitetshandel i Los Angeles og fikk innehaveren til å ta bilder av seg med kjendisene.

Legg inn en kommentar