Statue av Beatles i New York

Beatlessatatuen plassert i Central Park. Fra instagramkontoen til prosjektet.

Nylig har amerikanerne og Beatlesfans i andre land feiret at det er seksti år siden The Beatles innledet sin første tur til USA. I kjølvannet av dette har prosjektet om å ha en statue av The Beatles i New York fått vind i seilene. Det er den samme skulptøren som står bak statuene i Liverpools havn, Andy Edwards som har lagd en miniatyr av en mulig slik statue.

Statuen av Beatles i Liverpool er offisielt Sorbritannias mest besøkte statue. Edwards lagde også statuen av Brian Epstein utenfor det som en gang var hans platebutikk NEMS, og han står også bak forslaget til en statue av Beatles basert på et av Tom Murrays bilder fra “Mad Day Out” fotoseansen ved Old Street Station (se video).

For den nye Beatlesstatuen har Edwards tatt utgangspunkt i bilder av The Beatles ved ankomsten til JFK flyplassen, rett etter at de hadde gått ned flytrappen og satt føttene på amerikansk jord. Eller asfalt, da. Nå er det satt i gang en kampanje for å legge påtrykk på myndighetene om å finansiere en slik statue. Blant foreslåtte steder for statuens plassering finner vi både Central Park, hvor det allerede er anlagt et minnested for John Lennon, og på JFK flyplassen.

Miniatyren av statuen med flyplassen i bakgrunnen.

Lenker:
Instagram
X (tidligere Twitter)

 

Legg inn en kommentar