Statue av Brian Epstein

Beatles manager Brian Epstein skal feires med statue.

En ny statue av Beatles manager Brian Epstein, som viser ham spaserende for å se gruppen, vil feire arven etter ham i Liverpool.

The Brian Epstein Legacy Project ønsker å få statuen plassert i Whitechapel, i nærheten av managerens egen platebutikk. Skulptør Andy Edwards sier at statuen viser Epstein gående som et nikk til hans Beatlesstatuer ved fergekaia.

Skulptør Andy Edwards arbeider på statuen.

Epstein signerte The Beatles til seg i 1961 etter å ha opplevd dem på scenen i Cavern Club, en kort spasertur fra hans platebutikk, NEMS. Han var også instrumental i karrierene til flere andre grupper og artister fra Liverpool, deriblant Gerry and the Pacemakers, Cilla Black, Billy J Kramer and the Dakotas, og Tommy Quickly.

Prosjektleder Tom Calderbank og en egen komité for prosjektet som er crowdfundet har jobbet i mer enn fem år for å virkeliggjøre drømmen om Epsteinstatuen. “Familien Epstein har støttet oss hele veien, og jeg er overlykkelig over at vi nå er i stand til å gjengjelde den troen på prosjektet ved å bekrefte at Brian endelig vil bli hyllet på rettferdig vis i hjembyen sin.”

Edwards sier at hans design av statuen var “ment å være i samme stil som våre Beatlesstatuer”. “Den relaterer seg til disse, ikke bare på grunn av den spaserende posituren, men det henspiller på den korte turen Brian ville gått til Cavern fra kontoret sitt på NEMS, eller kanskje for å møte guttene sine ved kaia”.

Det er bystyret – Liverpool City Council som senere i år skal bestemme seg for hvor statuen skal stå.

Den gående Epsteinstatuen komplementerer den gående Beatlesstatuen ved fergekaia i Liverpool.

I andre nyheter om Brian Epstein er filmen om ham, “Midas Man” midlertidig stoppet etter at filmingen har funnet sted i Liverpool i oktober. “Regissøren av Midas Man, Jonas Åkerlund tar en pause fra filmen,” har produksjonsteamet sagt til Deadline. “Inntil ting blir klarerekan vi ikke kommentere ytterligere på denne opplysningen. I mellomtiden kan vi imidlertid bekrefte at filmingen av Midas Man vil fortsette i London … før det blir en pause i forbindelse med julen. Filmingen vil gjenopptas tidlig i januar i Los Angeles.”

Kilder som står produksjonen nær har fortalt at det ikke er trolig at den svenske filmregissøren Jonas Åkerlund sannsynligvis vil trekke seg fra filmen grunnet andre filmprosjekter som ville ha vært i veien for filmen. Det rapporteres at det pågår diskusjoner for å finne ny regissør som kan overta.

Legg inn en kommentar