Tekniske problemer for Get Back

8. februar skulle “The Beatles:Get Back” ha vært utgitt på Blu-ray og DVD i USA. Imidlertid har det blitt avdekket et problem med discene, og de har blitt tilbakekalt fra butikkene før de kom i salg.

Etter det Norwegian Wood erfarer skal det være et problem med lyden. Butikkjeden Target har informert sine kunder om at utgivelsen nå er utsatt til 8. september. En talsmann fra Disney har imidlertid ikke gitt noen tidsangivelse for ny utgivelsesdato, men sier at det vil bli annonsert senere. Vi vet ikke om utgivelsesdatoen i Storbritannia (28. februar) eller Tyskland (3. mars) vil kunne overholdes heller. Platekompaniet skulle etter planen importere den britiske utgaven av utgivelsen.

I mellomtiden har beatlesfansen som er skuffet over manglende tilleggsmateriale, tak-konserten uten forstyrrelser fra politi eller publikum, hele sanger fra 31. januar (kun snutter ble spilt under rulletekstene i TV-utgaven og IMAX-filmen) eller en utvidet versjon av dokumentarserien lansert en underskriftskampanje på nettet for at Disney skal omgjøre beslutningen om å ikke inkludere tilleggsmateriale.

Det viser seg at det også er problemer med den nylig utgitte UHD “A Hard Day’s Night” i 4K, og den har også blitt tilbakekalt av utgiveren Criterion. Her er det to scener i filmen som er klippet feil. Midt i “She Loves You” er det kommet inn et segment der John synger noe annet og mot slutten av filmen er det klippet inn et segment fra TV studio-sekvensen fra tidligere i filmen. Har du kjøpt filmen fra Platekompaniet, sjekk om du har utgaven med feil!

UHD 4K-utgaven av “A Hard Day’s Night” er tilbakekalt.

Det er verdt å merke seg at DVD- og Blu-rayutgavene av “The Beatles: Get Back” vil være i dårligere kvalitet enn om man ser den på Disney+. Dette da TV-strømmingen skjer i 4K, en oppløsning som er bedre enn det en DVD eller en standard blu-ray vil kunne gjengi. Vi regner vel med at denne dokumentarserien også vil kunne komme ut på UHD i 4K på et senere tidspunkt.

Legg inn en kommentar