Titommerne av “Now and Then”

Vi hadde kanskje trodd at det var kassettutgaven av “Now and Then” som kom til å bli den sjeldneste av de forskjelige utgivelsene. Tross alt var den i begrenset opplag og ble kun solgt via Universal Musics nettbutikker og The Beatles egne nettbutikker i forskjellige land.

Den røde tolvtommeren var ikke spesielt vrien, det som var med den var at den var forbeholdt en platekjede i hvert land. I Norge var dette Platekompaniet, så det var bare å bestille den derfra – om man var interessert.

Utgave på rød vinyl i utvalgte butikkjeder.

Utgave på rød vinyl i utvalgte butikkjeder.

Men en enda mer vrien fisk å fange enn kassetten skulle vise seg å være titommeren. 10″-plater har kommet litt tilbake, Ringos siste EPer har kommet i det formatet og Rolling Stones-singlen “Angry” ble også sluppet på en 10″ plate. Titommere har en diameter på ti tommer (25 cm), altså litt mindre enn tolvtommere (30 cm). En vanlig LP-plate er også tolv tommer, men formatet har også vært benyttet av det vi på sytti og åttitallet kalte maxi-singler.

Andre titommere vi kjenner med The Beatles er f.eks. bootlegen “From Us To You – A Parlophone Rehearsal session” og piratplaten “This Is The Savage Young Beatles”. I fjor kom også titommeren “The First Broadcasts – Featuring Pete Best“, som inneholdt opptak av de to radioprogrammene med Beatles Pete Best rakk å være med på før han fikk fyken.

Denne 10-tommeren er å få på Platekompaniet.

Men så var det å få tak i 10-tommeren av “Now and Then”. Her hadde Universal Music virkelig sørget for å gjøre det vanskelig for oss. For det første måtte man være Spotify-abonnent i ett av disse landene: USA, UK, Canada, Mexico og Colombia. Da fikk man en kode for å kunne bestille titommeren fra den offisielle Beatles- eller Universal Music-butikken i sitt land.

Ettersom vi er nordmenn som bor i Norge hjalp det derfor ikke kun å abonnere på Spotify, titommeren var rett og slett ikke tilgjengelig for oss. Og å dømme etter prisene denne utgaven av singlen nå går for på Ebay, så er det mange som gjerne skulle ha hatt den.

Prisene for titommeren fra ebay-forhandlere.

Legg inn en kommentar