Tony Barrow død

Tony Barrow styrer en av pressekonferansene i 1965.

Tony Barrow er død, tre dager etter at han fylte 80 år. Barrow ble født i Crosby, Lancashire, i England 11. mai 1936 og jobbet som pressetalsmann for Beatles mellom 1962 og 1968. Det var han som oppfant utrykket “The Fab Four”, som først ble brukt i en tidlig pressemelding. Etter at han hadde lagd PR-materialet til Beatles første LP ble han ansatt av Brian Epstein til å ta seg av alt som hadde med PR å gjøre for sin stall av NEMS-artister, Beatles inkludert. Juleplatene på fleksidiscer var for eksempel Barrows ide, og han styrte gruppens pressekonferanser på turneene i 1965 og 1966. Når det gjelder juleplatene så skrev Barrow manus til de første (selv om Beatlesgutta improviserte litt utover det skrevne manuskriptet). Barrow skrev også teksten på baksidene av noen av Beatlesplatene, først sett på baksiden av LP-omslaget til “Please Please Me”, og skrev jevnlig i fanklubbladet “The Beatles Monthly Book”.

Tony Barrow hadde ideen til julesinglene og skrev manuset til de første.

Da Beatles spilte sin siste konsert i San Franciscos Candlestick Park var Barrow til stede, og på forespørsel fra Paul spilte han inn konserten på kassett som et minne. Dessverre var det slutt på båndet like etter at de hadde satt i gang den siste sangen, “Long Tall Sally”. Opptaket sirkulerer på bootlegs.

Etter at Beatles startet Apple i 1968 var Barrow overflødig, så han startet sitt eget PR-byrå. På syttitallet representerte hans byrå bl.a. Kinks, Cilla Black, Bay City Rollers, New Seekers, Bob Monkhouse, Hello, David Cassidy, Gladys Knight, David Soul, the Monkees, Tony Bennett, the Jackson Five, Andy Williams og Neil Sedaka. I 1999 ga han ut en liten bok som het “The Making of The Beatles’ Magical Mystery Tour” og i 2006 utga han boken “John, Paul, George, Ringo and Me: The Real Beatles Story” om sin tid med The Beatles. Barrow dukket også gjerne opp i en rekke uoffisielle dokumentarfilmer om gruppen.

Tony Barrows første bok kom ut i 1999 og var kun på 56 sider.

Med boken fra 2006 fortalte han hele historien, 250 sider. Anbefales!

Med Barrows død er det kun disse menneskene fra den indre sirkelen i Beatlesgjengen fra sekstitallet som fortsatt lever: Paul, Ringo, Jane Asher, Patti Boyd, Tony Bramwell og Peter Brown.

Tony Barrow utenfor Beatlesmuseet i Liverpool.

Lenke: Liverpool Echo

Legg inn en kommentar