Utgitt i mai: Live i Washington

Washingtonkonserten på iTunes

En nyhet som har gått oss hus forbi er at Apples musikkforretning iTunes 22. mai utga “The Beatles Live at The Washington Coliseum, 1964” som musikkvideo! Den er å få kjøpt (= lastet ned til musikkbiblioteket ditt) for kun 15 kroner. Dessverre fortsatt ikke fysisk utgitt offisielt, men altså å få tak i dersom du er Apple-kunde.

Konsertfilmen er fra The Beatles’ første besøk i USA som gruppe, og er et fantastisk stykke musikkhistorie, men også en forrykende konsert. Ringo Starr spiller seg inn i amerikanernes hjerter med denne konserten, som han fyrer opp med alt han besitter av energi bak trommesettet. På denne turen ga Beatles til beste kun to konserter for et betalende publikum: denne, samt en opptreden i New Yorks Carnegie Hall. Sistnevnte ble ikke filmet.

Det ble lagd konsertfilm av dette opptaket allerede i 1964, og den ble vist på amerikanske kinoer allerede før “A Hard day’s Night”-filmen hadde premiere. I 2009 ble konsertfilmen benyttet for å skape blest om at Beatlesalbumene nå var å få kjøpt via iTunes, og den lå ute til gratis strømming en kort tid, og man fikk den med på kjøpet om man kjøpte alle Beatlesalbumene fra iTunes.

Nå er den altså igjen tilgjengelig, og man kan bestille den fra iTunes. Den var litt vrien å finne, for den lå ikke listet opp under The Beatles sine musikkvideoer, men da vi søkte på Beatles Washington dukket den opp som søkeresultat.

Lenke: The Beatles Live at The Washington Coliseum, 1964

Legg inn en kommentar