Utstilling: Beatles i Twickenham

Twickenhamutstilling

For tiden foregår det en Beatlesutstilling i Twickenham, med minner fra da Beatles drev med filminnspillinger i nabolaget.

En gratis utstilling, “Beatles in Twickenham” er nå åpen i det lokale kunst- og samfunnssenteret i bydelen, “The Exchange”. Utstillingen åpnet 2. mai og vil pågå frem til 16. august 2019. Utstillingslokalet “The Exchange” drives av St Mary’s Universitet i Twickenham.

Etter at planene for denne utstillingen ble offentliggjort i november har det strømmet inn med fotografier, minnegjenstander og annet fra lokale beboere som husker da The Beatles drev og filmet i Twickenham-området.

The Beatles in Twickenham er et prosjekt som er utviklet av The Exchange og St Mary’s Universitet, støttet av Richmond Borough Council’s Civic Pride Fund og filmstudioene Twickenham Studios. Prosjektet fokuserer på og feirer en unik tidsalder på sekstitallet da ‘Swinging’ London var i hjertet av pop-, film-, kunst- og moteverden, og området Twickenham utviklet en langvarig forbindelse med den mest berømte popgruppen i verden.

TheBeatlesExhibition_TBM_6889

En lokal beboer med sitt acetat som han har arvet etter faren, som var lydtekniker på Twickenham Studios under filmingen av Beatlesfilmene.

Prosjektet har blitt timet for å markere 50-årsjubileet både til den historiske “Hey Jude” TV-sendingen i 1968 og de senere “Let It Be” sessions i januar 1969, begge deler filmet i Twickenham Studios. Før dette hadde Beatles allerede etablert sterke forbindelser med området, ved å spille inn flere av sine grensesprengende spillefilmer og promofilmer i hvert fall delvis i disse studioene i St Margaret’s. Berømte lokale nærområder foreviget i Beatlesfilmene er en nøkkelsekvens i “Help!” filmet på Ailsa Avenue, og Ringos berømmelige pubscene i “A Hard Day’s Night” filmet i Turks Head på Winchester Road.

TheBeatlesExhibition_TBM_7043

Ailsa Avenue var åsted for innspillingen av utendørsscenene ved “Beatlesleiligheten” med fire inngangsdører i “Help!”

Stuart Hobday, Creative Director for The Exchange, sa: “Vi er glade for at utstillingen er åpnet og i gang. Vi var ikke sikre på hvilken respons vi ville få, da historien om Beatles assosiasjon med Twickenham er relativt udokumentert. Men vi har til vår glede fått mange forbløffende fotografier, memorabilia og minner som lokale beboere og fans har delt med oss og meget snilt donert til utstillingen. Noen av fotografiene er sjeldent sett og vi har til og med fått en sjelden acetat-innspilling med Beatles lånt til oss fra en lokal beboer, faren hans jobbet som lydtekniker i Twickenham Film Studios på ‘A Hard Day’s Night’ og ‘Help!’ filmene””

I forbindelse med utstillingen på The Exchange blir det arrangert fem forskjellige arrangementer der, inkludert en visning av ‘A Hard Day’s Night’ filmen 7. mai og en diskusjon mellom Beatles-ekspert Mark Lewisohn og Dr, Richard Mills den 17. mai. Så blir det visning av dokumentarfilmen “Eight Days A Week” 21. mai.

Legg inn en kommentar