Vant Emmy

Carpool Karaoke med Paul McCartney vant Emmy-pris.

På årets Emmy-utdeling, som er TV-bransjens Oscar, vant en episode av James Cordens “Carpool Karaoke”-serie prisen i kategorien “Outstanding Variety Special (Pre-recorded)”. Emmyprisen deles ut til de beste TV-programmene i USA, og årets prisvinnere ble valgt ut blant programmer som ble TV-sendt fra 1. juni 2018 til 31. mai 2019. Det er Academy of Television Arts & Sciences som velger ut prisvinnerne. Episoden av “Carpool Karaoke” som fikk prisen var selvsagt den hvor Paul McCartney var hovedpersonen.

Det var en genistrek fra Paul McCartneys side (eller hans PR-team) at han deltok i denne suksessrike serien, og valgte seg hjembyen Liverpool som åsted for kjøreturen. McCartney fikk fornyet interesse hos sine bysbarn, samtidig som det var strålende reklame for albumet “Egypt Station”, som han slapp like etter.

I løpet av programmet stakk Paul for første gang siden han flyttet ut innom sitt gamle barndomshjem i Forthlin Road, besøkte en frisørsalong i Penny Lane, tok selfie med Beatlesstatuene på brygga og spilte konsert i puben Liverpool Philharmonic, blant annet. Carpool Karaoke er ett av flere innslag i det amerikanske TV-programmet “The Late Late Show” med engelske James Corden som vert. Etter at innslaget gikk viralt etter at det ble kringkastet i juni 2018 ble en lengre utgave produsert og sendt på TV i USA som et eget program i august. Segmentet som var på 23 minutter i sin opprinnelige lengde ble dobbelt så langt og fylte en times sendetid, dog inkluderer dette reklameinnslag. Her er noen innslag fra den lange versjonen.

 

 

Her er James Cordens takketale:

1 Response

  1. Beatle-Joe sier:

    Kostelig stoff! Dette er virkelig bra tv – prisen er velfortjent!

Legg inn en kommentar