Godt nytt år 2020

Vårt nyttårsønske for perioden fra 2012

Velkommen til et nytt, ikke bare år men tiår med Beatles. I 2012 var det tre ting jeg ønsket meg når femtiårsjubileene til Beatles sto for tur: Decca Tapes i offisiell utgivelse, Hollywood Bowl remastret på CD og en blu-ray utgivelse av «Let It Be».

Hollywood Bowl materialiserte seg, selv om mange ikke var så fornøyde med det nye designet på omslaget.

Bare ett av disse ønskene ble oppfylt: Hollywood Bowl. Her i Europa er dessuten Decca tapes tilgjengelig fra vanlige platebutikker samt Coop-kjeden, dog ikke fra offisielt hold. Men femtiårsjubileet til «Let It Be» er fortsatt forestående, og det ser jo ut som vi ikke bare får en remastret utgave av originalfilmen, men i tillegg en helt ny dokumentarfilm som forteller en til dels annen historie om januar 1969.

En annen ting som endret seg er at Beatles skiftet plateselskap fra EMI til Universal Music. Dette hadde vi ikke forutsett, men EMI som selskap har jo svekket seg betydelig.

Vår «innsider» i Universal Music sendte oss en nyttårshilsen hvor han antydet at det var mange utgivelser på gang, og da regnet han ikke engang med «Let It Be»! Vi håper selvsagt på at dette kommer til å innebære bl.a. arkivutgivelser av de gjenstående Wingsalbumene «Back to the egg» og «London town».

Wings anno 1979, med de to nye medlemmene Steve Holley og Laurence Juber.

Legg inn en kommentar