Nytt Beatlesfoto fra 1963

Dette bildet viser Beatles på scenen i Great Yarmouth søndag 28. juli 1963. Men det har ikke blitt printet før nå!. Mark Harrison jobbet i et fotostudio i byen og reddet dette negativet. Sønnen Richard printet omsider fotografiet i forrige uke.

Dagens plakat

Dette var andre gang Beatles spilte på ABC Cinema i Great Yarmouth, Norfolk, og det skulle også bli siste gang. De hadde også spilt der måneden før, den 30. juni 1963. Den spillejobben fant sted dagen før kvartetten spilte inn “She Loves You” og to dager etter denne nye spillejobben spilte de inn “All My Loving”.

Det var to forestillinger denne dagen, klokken 18 og 20:15 og de andre artistene på plakaten var The Kestrels, The Trebletones, Freddie Starr and The Midnighters, Barry Barnett og Glenda Collins. Konferansier var komiker Alan Field.

Kinoen ABC Cinema befant seg på Regent Road i Great Yarmouth og ble jevnet med jorden i 1989 fordi et nytt shoppingdistrikt skulle etableres der.

Peter Harrison var 17 år i 1963 og jobbet i Fishers fotostudio som assistent. Studioet var lokalisert under ABC kinoen hvor Beatles spilte. Han hadde hørt om gruppen, men var ikke nok interessert til å ta turen opp og sjekke dem ut. Men hans sjef, fotograf Fisher hadde vært oppe og tatt noen publisitetsbilder. Sjefen var i ferd med å kaste negativene av disse bildene, men Harrison tok vare på ett av dem. Muligens hadde han tenkt å printe ut bildet i sitt hjemmelaboratorium, men det ble aldri til at han gjorde det.

Men tidligere denne måneden tok sønnen Richard (43) et kurs i svart-hvitt fotografering. “Jeg har et negativ som kanskje vil interessere deg”, sa faren og sendte det til ham. Sønnen fremkalte negativet og lagde dette printet, som dermed omsider så dagens lys mer enn 55 år etter at det ble tatt.

Kilde: Great Yarmouth Mercury

Legg inn en kommentar