Yellow Submarine på kino

Yellow Submarine settes opp i Regal-kinoen i Henley-on-Thames.

I 1997 åpnet The Regal Picturehouse kinoen i Henley-on-Thames, som er den lille byen George Harrison slo seg ned i etter Beatles, og residerte i sin “Friar Park”. Da kinoen åpnet hadde byen vært uten kino i ti år. George hadde selv engasjert seg i saken, og skrev et åpent brev til lokalavisen Henley Standard i 1986, hvor han gikk imot planene å rive stedets daværende kinobygg. Det ble arrangert støttekonsert og etablert en gruppe, “Save the Regal Trust” i håp om å kunne kjøpe kinoen og gjenåpne den, men de klarte ikke dette.

George Harrison var med i støttegruppa for å bevare kinoen i Henley.

Men på grunn av aktivisme fra Harrison og andre innbyggere i det lille samfunnet, fant man at det var såpass støtte for kinodrift i byen at man inkluderte planer om ny kino i byutviklingsprosjektet. Da den nye kinoen åpnet på samme tomt som den gamle hadde stått, var dette en moderne kino med tre saler. I lys av George Harrisons virksomhet for at byen fortsatt skulle få ha en kino, er det gledelig å se at The Regal Picturehouse i Henley er en av kinoene som søndag 8. juli kommer til å vise jubileumsutgaven av Beatles-tegnefilmen “Yellow Submarine”. Det blir to forestillinger, en kl 11 og en kl 18, og publikum vil få utdelt en eksklusiv 50-års jubileumspakke, som inneholder fire limited edition samlekort og et sett med klistremerker.

Vi vet ikke om dette også deles ut i Trondheim, men da kan man i hvert fall se filmen gratis på Rockheim klokken 13 (tidspunktet er bestemt fra London, sies det) søndag 8. juli. Før filmen vises vil president i Norwegian Wood – Den Norske Beatlesklubben, Toralf Høyer Hansen, si noen velvalgte ord om filmen.

Vi har ikke hørt om flere kinoer i Norge som har planer om å sette opp filmen.

Lenke til arrangementet på Rockheim

Legg inn en kommentar