60 år siden Beatles startet sin karriere

The Beatles på scenen på Indra Club 17. august 1960. Fargelagt foto.

I dag er det akkurat 60 år siden The Beatles sa opp jobb og skoler og satset 100% som musikere, med nyrekruttert trommeslager Pete Best, og med Stuart Sutcliffe som bassgitarist.

De startet som bargruppe på Indra Club, som lå i den stille enden av Grosse Freiheit, den enden som ligger lengst unna den beryktede gaten Reeperbahn. For ti år siden var det 50-årsjubileum med mange arrangementer som feiret dette, men i år ble den planlagte festivalen avlyst. Likevel blir det feiring for de som er i Hamburg, og det blir også strømmet live så folk kan delta der de er. Arrangementet foregår på selveste Indra Club og strømmes fra kl 21 via denne lenken, eller på Facebook via denne lenken.

Thorsten Knublauch har skrevet en bok om Beatles i Hamburg, som skulle ha vært publisert i tide til jubileet. Den er på 540 sider og tar for seg alle Hamburg-relaterte hendelser rundt The Beatles (1960 til 1966), med en gedigen liste over nya fakta, dokumenter og bilder – og skal utgis via www.apcor.net. Den er skrevet ferdig og layoutjobben er gjort, men forsinket pga Covid19.

I forbindelse med at et par av de bildene som ble tatt av Beatles inne på Indra Club nylig ble publisert i en av Beatles-gruppene på Facebook, så kunne Pete Bests bror Roag opplyse at disse bildene er tatt med Petes kamera av en renholder på klubben. Dette betviler Thorsten, da det ser ut som et mer profesjonelt tatt foto, der scenen er riktig belyst osv. Dessuten, hvis Pete virkelig hadde med seg fotoapparat på turen, hvorfor har han ikke tatt flere bilder? Det finnes jo ikke bilder av dem på Kaiserkeller, som de senere spilte ved. For eksempel.

1 Response

  1. Beatle-Joe sier:

    Dette var morsomt! Må helt klart innpå for å kikke. Håper dette foregår på engelsk og ikke tysk, men det spørs vel.
    Skjønner godt at familien Best ønsker flest mulig tilknytninger til The Beatles, men å skryte på seg fotos blir litt uttafor.
    Ante ikke at dette foregikk i St. Pauli-området. Det navnet forbinder jeg med fotballklubben St. Pauli som har brune drakter – akkurat som Mjøndalen i Norge. Pussig nok er begge klubbene stiftet i 1910.

Legg inn en kommentar