Den fulle versjonen

Nå som mange fans har hørt mye på “den siste Beatlessangen” Now and Then er det enkelte som savner Johns mellomvers fra demoen hans, og som av og til har vært brukt som tittel på sangen: Det som starter med “I don’t want to lose you”. Det var tittelen på sangen den gangen den ble benyttet i “Lennon – The Musical” som gikk en kort stund på Broadway i New York i 2005. Jeg var på guttetur til New York i 2005 og fikk bl.a. med meg en konsert med Paul McCartney i Madison Square Garden, men var for sent ute til å få med meg “Lennon – The Musical”.  Men vi så reklameplakater for den, som fortsatt hang rundt omkring på Manhattan. Imidlertid finnes sangen, slik den ble fremført i musikalen – på YouTube.

Her er den fulle teksten fra Lennons demo, med de utelatte versene i kursiv:

I know it’s true, it’s all because of you
And if I make it through, it’s all because of you
And now and then, if we must start again
Well, we will know for sure that I will love you

I don’t want to lose you, oh no, no, no
Lose you or abuse you, oh no, no, no, sweet darlin’
But if you have to go away
If you have to go…

Now and then, I miss you
Oh now and then, I want you to be there for me
Always to return to me

I know it’s true, it’s all because of you
And if you go away, I know you never stay

I don’t want to lose you, oh no, no, no
Abuse you or confuse you, oh no, no, no, sweet darlin’
But if you have to go away
And If you have to go…

Now and then, I miss you
Oh now and then, I want you to be there for me

I know it’s true, it’s all because of you
And if I make it through, it’s all because of you

Her er arket med Lennons versjon, med antegnelser fra de andre tre da de prøvde å spille den inn i 1995:

John Lennons tekstark.

Nå har selvsagt de glade amatører gått løs på Beatlesversjonen av sangen og innlemmet de savnede versene tilbake der de ble fjernet.

En annen artig variant av Now and Then har YouTube-brukeren Dreamerjazz lagd, det er en coverversjon hvor han selv spiller alle instrumentene og synger – og det i en stil som har den tidlige Beatles-sounden.

Stillbilde fra Dreamerjazz sin tolkning av “Now and Then” a la 1964.

“Now and Then”/”Love Me Do”-singlen skulle jo ha vært utgitt fredag, også her til lands. Imidlertid kunne man fra Danmark høre at den ikke kommer i butikkene der før i morgen, tirsdag. Dette på grunn av at Universal Music Group hadde satt strenge restriksjoner på når den skulle transporteres til Skandinavia, da man var redd for at noen skulle få tak i den før premieren. Da den endelig skulle på lastebilene fra Tyskland, der platen er presset – så fant man ut at det var helligdag der, så lastebilsjåførene jobbet ikke. Likevel har platen vært tilgjengelig i enkelte forretninger i København, rapporteres det. Vi tror at i de tilfellene så har disse forretningene sendt avgårde folk til Tyskland for selv å hente eksemplarer hjem.

100 av hver til de skandinaviske landene?

En bekjent som jobber i platebransjen har fortalt oss at det kun er satt av 100 eksemplarer i hver farge av singlen til hvert av de skandinaviske landene. Forhåndsbestillingene fra platebutikkene har imidlertid vært mye høyere, så her blir det mange restordre. Begrensningen gjør det vel også skuffende for singlens debut på VG-lista, som er vår eneste gjenværende norske hitliste. Fra Storbritannia melder det offisielle hitlisteselskapet av singlen der forventes å overta førsteplassen på lista og dermed detronisere Taylor Swift, som troner på toppen der nå.

Den røde varianten var forbeholdt en butikkjede per land. Target i USA, HMV i U.K., JPC i Tyskland, Feltrinelli i Italia, Tower Records i Japan og altså Platekompaniet i Norge.

Nå har Platekompaniet på sine bestillingssider endret slippdatoen til 10. november, og så har de dessuten avertert CD-singlen, som koster kr 69 i skrivende stund. Mooot normalt 99 kr. Det synes som de allerede har forhåndssolgt alle eksemplarene på rød vinyl, som var en variant Platekompaniet hadde enerett på å selge her til lands.

Legg inn en kommentar