Det komplette bildet


I sin nye bok “The Lyrics” har Paul McCartney delt med oss mange hittil upubliserte eller sjeldne bilder i oppgradert kvalitet. Så også med dette bildet fra Indra Club 17. august 1960 av den til Hamburg nyss ankomne gruppen.

Som vi ser er besetningen Paul, George, John, Stuart og Pete, og de befinner seg ved stedets bar. Bartenderjenta titter frem bak skulderen til George og kunder sitter benket på barkrakkene bak Paul. Pete har med seg en trommestikke og Paul røyker. Tidligere har dette bildet vært presentert i et lite, rastrert format, eller det har vært sydd sammen av to forskjellige utgaver av bildet. I Thorsten Knublauchs bok “Mach Schau in Hamburg” presenteres det også kolorisert, men fortsatt sammensatt av to versjoner av bildet.

Fargelagt utgave fra Mach Schau in Hamburg. Fargelegger: Hubert Voorman.

På Stuart Sutcliffes 80-årsdag i fjor presenterte Paul oss for et annet bilde tatt i samme anledning, også det i en kvalitet bildet aldri har vært gjengitt i tidligere.

Det ser ut som de originale utgavene av Beatlesbildene fra Indra Club ble printet med gulskjær, slik det fremstår i Pauls bilde fra i fjor og dette bildet fra boken hans. Vi har tatt oss den frihet å pusse det opp litt og gjøre det om til svarthvitt:


Etter som det er et innskannet bilde fra en bok er det selvsagt ikke i den kvaliteten som fjorårets bilde var. Likevel, dette er den beste versjonen av bildet hittil – og ikke minst – komplett.

Vanligvis har bildet vært presentert slik opp igjennom årene.

Bildet er i lite format, noe vi fant ut da vi besøkte utstillingen i British Library

Legg inn en kommentar