Dobbel Imagine på hvit vinyl

Den nye hvite doble “Imagine” utgis i et begrenset opplag for samlere. Bilde: UMe/Capitol

10. September 2021 vil Capitol/UMe gi ut en samlerutgave av “Imagine” i begrenset opplag som dobbel LP på hvit vinyl, med miksen fra 2018 på LP 1 – den såkalte Ultimate Mix som lydtekniker Paul Hicks sto bak, og en rekke prøvetagninger og demoer på LP2. Den unike, utvidede utgaven, “Imagine – The Ultimate Mixes & Out -take”, inkluderer den originale demoen for “Imagine” sammen med en rekke alternative versjoner som demonstrerer skrive- og innspillingsprosessen og viser utviklingen av sangene.

Inkludert er alternative versjoner for nesten hver sang på platen, inkludert “Jealous Guy” (Take 9), “It’s So Hard” (Take 6), “Crippled Inside” (Take 3, Take 6), “Gimme Some Truth” (Take 4 ), “I Don’t Wanna Be A Soldier Mama I Don’t Wanna Die” (Take 25), “Oh My Love” (Take 6), “How Do You Sleep?” (Tar 1 & 2), og en tidlig versjon av “Oh Yoko!” hentet fra øving foran Bed Peace, filmet på Bahamas.

Sporliste:
Side A
1 Imagine
2 Crippled Inside
3 Jealous Guy
4 It’s So Hard
5 I Don’t Wanna Be A Soldier Mama I Don’t Wanna Die

Side B
1 Gimme Some Truth
2 Oh My Love
3 How Do You Sleep?
4 How?
5 Oh Yoko!

Side C
1 Imagine (Original demo innspilt i Ascot)
2 Imagine (Take 1)
3 Crippled Inside (Take 3)
4 Crippled Inside (Take 6 alternativ gitarsolo)
5 Jealous Guy (Take 9)
6 It’s So Hard (Take 6)

Side D
1 I Don’t Wanna Be A Soldier Mama I Don’t Wanna Die (Take 25)
2 Gimme Some Truth (Take 4)
3 Oh My Love (Take 6)
4 How Do You Sleep? (Takes 1 & 2)
5 Oh Yoko! (Fra “Bed Peace” filmopptak – Sheraton Hotel, Bahamas 1969)

Spor 1 på side D (I Don’t Wanna Be A Soldier Mama I Don’t Wanna Die (Take 25)) er en anomali, for i dokumentasjonen i boka som fulgte med 2018-luksusboksen av “Imagine” står det at det kun ble spilt inn 23 tagninger av sangen i februar, likevel listes det her opp “Take 25”. Er det en trykkfeil? Er det likevel Take 21 som er med her, en tagning som også var med i 2018-boksen?

Legg inn en kommentar