George Harrisons barndomshjem til salgs

George Harrisons barndomshjem i 25 Upton Green er til salgs igjen.

Beatles-fan Jackie Holmes fra London eier tre Beatlesrelaterte hus i Liverpool. Nå må hun kvitte seg med ett av dem, på grunn av sviktende inntekter og manglende støtteordninger under pandemien. I 2014 kjøpte hun George Harrisons barndomshjem i Upton Green 25, Speke for 156 000 pund. Så ga hun 155 000 pund for Johns mor Julia Lennons hus i Blomfield Road i 2015. Et annet hus som kom på markedet i 2015 var et av Paul McCartneys barndomshjem, det var det huset han bodde i da han ble kjent med George, 72 Western Avenue i Speke.Det huset ble imidlertid etter sigende ikke solgt til Jackie, men til en anonym kjøper. Dermed gikk Jackie glipp av en full samling på fire hus. Likevel kjøpte hun i 2016 det billigste huset, Ringo Starrs barndomshjem i 10 Admiral Grove for £ 70 000 på en auksjon i Cavern Club. Veiledende pris hadde vært £ 55 000. Holmes føler at det er latterlig billige hus i Liverpool, og har uttalt at i London ville hun knapt ha fått kjøpt en garasje for det hun har gitt for ett av husene.

Jackie Holmes eier disse tre husene – nå skal hun selge ett.

Denne gangen er det Omega Auctions som skal forestå salget – et auksjonshus som pleier å ha egne Beatlesauksjoner. Og det er nettopp på en slik Beatles-auksjon den 28. september at Georges hus skal under hammeren, som Lot 386. De har satt veiledende pris til £160,000 – £200,000.

Baksiden av huset

George og familien flyttet inn i eiendommen i 1950 da George var bare 6 år gammel, og her tilbrakte de 12 viktige og lykkelige år før de flyttet i 1962. I løpet av denne perioden ble huset et vanlig øvingslokale for The Quarrymen og til slutt The Beatles da de besto av John, Paul, George og Pete. Det er mange bilder av George (og bandkamerater) i og utenfor eiendommen.

George fotografert fra huset og dagens utsikt samme sted.

Etter at Jackie Holmes kjøpte eiendommen i 2014 har gjennomsnittlige boligpriser i området steget med 20% siden den gang.

Dette romslige 3 -roms familiehuset har gjennomgått en fullstendig renovering med gang, stue, kjøkken/spisestue og en bakgård i familie størrelse. Første etasje inneholder tre romslige soverom, bad og WC. En rekke originale trekk fra Georges tid på eiendommen gjenstår fortsatt og inkluderer badekar, vask, noen originale dører, hengeskinner i garderober og uthus komplett med originale dører og innredning. I tillegg til dette vil selgeren også inkludere en stor kjøkkenkrok som ble funnet i uthusene og opprinnelig vil ha vært på kjøkkenet da George og hans familie bodde der. Upton Green ligger i forstaden Speke, som ligger omtrent 13 kilometer sørøst for Liverpool sentrum. Liverpool flyplass ligger i nærheten, og området er godt betjent av offentlig transport og lokale fasiliteter, inkludert kolonialhandel og andre butikker.

Lenke: Omega Auctions Beatles-Collection

Legg inn en kommentar