Glimt fra Beatlesfestivalen

Festivalen startet fredag med mingling i Amundsen Whiskybar mens vi ventet på boklanseringen til Bård Ose

Her er noen glimt fra Beatlesfestivalen i Bergen, som foregikk helgen 7.-9. oktober 2022.

Gary Owen er en levende jukeboks når det gjelder Beatles, så det var bare å ønske seg hva som helst, så spilte han det.

Under lanseringen av sin egen bok om Beatles låt for låt, bisto tidsvitnet Geir Keys Bård Ose med beretninger fra da han kjente Beatles mens de fortsatt bodde i Liverpool.

Bård Ose intervjuet bergenseren Geir Keys som bodde i Wallasey på den andre siden av Mersey-elven fra 1952 og til syttitallet, og som vanket sammen med Beatles mens de fortsatt bodde i Liverpool. Geir Keys: “Hadde det bare vært mer tid …. Kunne da ha fortalt om da vi var sammen da de fikk vite at From Me To You hadde toppet listene som deres første offisielle listetopper; og om da jeg takket pent nei til å jobbe for dem; om da John introduserte meg for Roy Orbison (to levende legender og lille meg i midten); om en august dag i ’62 i River Park Ballroom da de unngikk å svare da jeg lurte på hvorfor Johnny Hutch fra The Big Three satt bak trommene, og ikke Pete Best (et historisk øyeblikk siden Pete hadde fått fyken av Epstein kvelden før, og Ringo overtok neste kveld). Det var mye jeg kunne ha fortalt, men det var dette med tiden, da …”

Vi får satse på at Keys stiller opp også på neste festival så han får fortalt alle historiene!

Noen hadde med seg et digert Beatles-teppe, men det ble med denne visningen da vi ikke hadde noe sted å henge det opp!

Etter boklanseringen fredag startet bergensgruppen Nowhere Men opp ballet i konsertsalen

B-Side Beatles, dels fra USA dels fra Bergen overtok stafettpinnen og allestedsnærværende Gary Owen var frontmann for dette bandet som ikke spilte hitsene men baksiden av singler og bortgjemte albumspor.

Lørdag formiddag var det tid for foredrag. Dag Inge Fjeld holdt et foredrag hvor han trakk frem eksempler fra dokumentarserien om “Get Back”

Ett av Dag Inges poenger var at Beatles var eksponert for kaos i sine Hamburg-dager og de var åpen for inntrykk som skulle prege dem resten av livet og trigge deres kreativitet.

Bård Ose holdt foredrag om Beatles-året 1962. Kanskje det viktigste året i bandets historie.

Tony Bramwell ble ansatt av Brian Epstein for å jobbe for hans firma NEMS og The Beatles i 1962. Noe av det første Bramwell gjorde var å promotere “Love Me Do”-singlen, som han sendte ut til anmeldere og radiostasjoner.

Tom Kristensen intervjuet og kom med vitser og Yan Friis leste anmeldelser og annet han hadde skrevet, om forholdet mellom John og Paul i 1970-71. Et meget morsomt og underholdende innslag.

Det var et forrykende multimediashow som besto av at de spilte to sanger over anlegget og hver gang man omtalte en plate holdt Yan Friis opp det gjeldende plateomslaget så alle kunne se hvilken plate det var snakk om.

Jackie Spencer fortalt ivrig om Beatles-attraksjoner fra hennes hjemby Liverpool, hvor hun er Beatlesguide. Hun viste også filmsnutter der to fra the Quarry Men samt Freda Kelly kom med hilsninger til festivalen.

Det var jevnt løp på Beatlesquizen, ingen med 13 rette men mange med 12, så det ble trekning – og her er vinnerlaget med sine premier.

Trønderbandet Difference underholdt med både Beatlessanger i egen tolkning, egne sanger fra sekstitallet og et par sanger fra the Julekalender

The Cavern Beatles fra Liverpool var nøye med imaget og stilte med parykker og Beatlesdresser.

Etter pausen stilte Cavern Beatles med beatlesantrekket fra “Abbey Road”-coveret.

Legg inn en kommentar