High in the Clouds

Paul med boken sin i 2005.

Det har gått som en føljetong både her på nettstedet og i medlemsbladet vårt helt siden planene ble lagt for at det skulle bli tegnefilm av Paul McCartneys barnebok, “High In The Couds”.

Norsk utgave av boken.

Vi kunne ikke ane hvor lang denne historien skulle bli, der vi sto i andre etasje i en bokhandel i New York i 2005 og tittet ned på Paul McCartney og Heather Mills, som satt ved et bord i første etasje rett under oss og signerte boken.

Nå har vi vært ganske sikre på, i lang tid, at arbeidet med filmen var ferdig. Men i en reportasje i amerikanske Variety går det frem at man faktisk ikke har begynt! Eller, Paul McCartney har begynt. Han har forlengst spilt inn filmens sanger, hele seks stykker. men man har ikke kommet i gang med animasjonene før nå!

Etter å ha hatt flere samarbeidspartnere som har trukket seg, er det nå franske Gaumont (kjent fra f.eks. Asterix tegnefilmene), som er i samarbeid med Paul for å få prosjektet i land.

Paul McCartney og Gaumont har budsjettert med €28 millioner, og vil bli regissert av Toby Genkel (“The Amazing Maurice”), få filmmusikk av Michael Giacchino (“Coco,” “Inside Out”) og manus av Jon Croker (“Paddington 2”), med Patrick Hanenberger (“The Croods,” “The Lego Movie 2”) som produksjonsdesigner. McCartney vil selv være stemmen til en av hovedrollefigurene. Det er samtaler på gang med to andre store stjerner fra musikkverden for å komme ombord. For egen regning kan vi jo spekulere om kanskje Lady Gaga er en av disse, hun deltar jo på en eller flere av de ferdig innspilte sangene til Paul for prosjektet.

Filmen følger reisen til et egenrådig tenåringsekorn, Wirral, som bor i Gretschville, en by der musikk har blitt forbudt av en diva-ugle, Gretsch, som ønsker å være den eneste sangeren i byen. Fast bestemt på å styrte Gretsch og bringe musikk tilbake til byen hans, slår Wirral seg sammen med et undergrunnsband av legendariske musikere som gjemmer seg høyt i skyene, på et hemmelig sted kalt Harmonia.

I tillegg til å medprodusere og håndtere internasjonalt salg av filmen, vil Gaumont også være filmens distributør i Frankrike. Produksjonsstart er satt til begynnelsen av 2024 og filmen skal kunne leveres ferdig i første kvartal 2026. Gaumont er produsent sammen med McCartneys selskap MPL Communications.

I 2019 skrev vi at filmen skulle komme på Netflix i 2022, men samarbeidet raknet.

En engelsk utgave med sftcover hadde dette omslaget.

Legg inn en kommentar