Klokken er slagen

Forsidebildet på “Now and Then”-singlen til The Beatles.

Det er snart tid for den siste Beatles-singlen. I morgen, 1. november klokken 20:30 slippes dokumentarfilmen om tilblivelsen av innspillingen, regissert av Oliver Murray (“My Life as a Rolling Stone”). Forskjellige TV-kanaler i ulike land har også satt opp dokumentarfilmen, deriblant Disney+. Vi tipper at vi kun får høre bruddstykker av sangen i den filmen. Torsdag 2. november klokken 15 er imidlertid sangen å finne på strømmetjenester, samt i platebutikkene. P4 har også tenkt å spille den klokken 15. Fredag 3. november debuterer musikkvideoen på YouTube. Den har Peter Jackson lagd.

Omslaget til singlen har vært meget omdiskutert i sosiale medier og beatlesfora. Det er designet av samme kunstner som designet McCartney III-omslaget, Ed Ruscha. De aller fleste er skjønt enige i at det er et kjedelig forsidebilde. Men Beatlesfans har jo en tendens til å spekulere – og det har vært en god del teorier om “Now and Then” singlecoveret.

Reklamebilde fra 1993 da de to samlealbumene ble sluppet på CD for første gang.

Man har for eksempel funnet ut at hvis man legger et gjennomsiktig bilde av singlen oppå reklamebildet fra 1993 for det røde og det blå dobbeltalbumet, ja så kommer bokstavene til å befinne seg akkurat der gelenderne på trappeoppgangen var:

Kombinert bilde.

De færreste liker altså forsiden av omslaget, men baksiden er langt mer populær og faller i smak hos mange. Ikke minst har det har ført til mange spekulasjoner!

Baksiden av singlens omslag.

Her er et forslag til tolkninger vi har lyst til å viderebringe:

1. Målebåndet på toppen representerer hvor gamle George, Paul og Ringo var når de først jobbet med denne sangen (mellom 52 og 55).

2. Nøkkelen kan representere MAL-teknologien som gjorde det mulig å låse opp bindingen mellom Lennons vokal og piano. Alternativt er det en nøkkel for å trekke opp klokken igjen, som har stanset på 1.50 (se punkt 6).

3. Dominobrikken med 3 og 2 representerer at de var tre første gang de jobbet med “Now and Then” og nå er de bare to.

4. De to tohulls knappene representerer to døde og to levende medlemmer av gruppen.

5. Målebåndet på bunnen representerer alderen John/Paul/George var når de startet: 14, 15 og 16

6. Klokken viser klokkeslettet John Lennon ble drept. Den var 10.48 i New York, som tilsvarer 1.48 a.m. i England.

7. De mørke målebåndene på siden viser centimeter til venstre (Now) og tommer til høyre (Then).

Legg inn en kommentar