Lennons piano til salgs på auksjon

Lennons piano går under hammeren i april.

Ett av de to pianoene John Lennon hadde stående på musikkrommet sitt i “Kenwood” i Weybridge skal nå selges via en auksjon. Auksjonsfirmaet Gotta Have Rock and Roll regner med at budene kommer opp i over en million dollar.

Pianoet var mye i bruk under tilblivelsen av sanger for “Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band” albumet. På en messingplakett står det at det ble brukt under komponeringen av bl.a. “A Day In The Life”, “Lucy In The Sky With Diamonds”, “Good Morning Good Morning” og “Being For The Benefit Of Mister Kite”. Plaketten var det John Lennon selv som fikk lagd og påmontert pianoet i 1971, før han ga det bort til en venn.

Messingplakett som Lennon selv fikk påmontert pianoet før han ga det bort.

Det var mens John Lennon bodde sammen med sin kone Cynthia og sønnen Julian i et hus som hadde navnet “Kenwood” og lå i et område hvor spesielt finansfolk holdt til, at pianoet ble brukt av ham. I bildet under ser vi at “The Fool” er i ferd med å male hans andre piano hjemme hos John i 1967, det pianoet som nå er til salgs ser du rett bak John. Etter at John gikk fra Cynthia, fikk han pianoet flyttet til Tittenhurst Park, hvor han bodde sammen med Yoko Ono til de flyttet permanent til USA. Det var i den forbindelse at han forærte bort instrumentet.

Simon og Marijke fra The Fool maler Lennons andre piano med psykedeliske motiver og farger.

Pianoet er i seg selv litt av et klenodium, og ble lagd rundt 1872 av John Broadwood & Sons. Lennon skal ha skaffet seg det i 1966. Første gang pianoet ble auksjonert bort var av Sotheby’s i 1983. Auksjonen foregår kun på internett, den starter 10. april og varer til 19. april. Minimumsbudet er på $ 575 000.

Lenker:
Pianoets side på nettauksjonen
Sjekk ut andre Beatlesting på nettauksjonen

Legg inn en kommentar