McCartney remastret i halv hastighet

En papirannonse for Record Store Day slapp nyheten

Vi har tidligere meldt at det skal utgis en single med John Lennon og Yoko Ono med ny miks i forbindelse med Record Store Day 2020, som er 18. april. Nå kommer også Paul McCartney på banen, og hans utgivelse denne dagen blir en 50-års jubileumsversjon av hans første solo LP “McCartney” fra 1970, remastret i halv hastighet i Abbey Road Studios. Denne teknikken var i bruk for det meste på slutten av 70-tallet, og tidlig på 80-tallet. Det å remastre i halv hastighet skal gi musikken bedre dynamikk. Her er en video fra 2016 der  Miles Showell forklarer halv hastighets remastring:

Paul McCartneys debutalbum kom ut 17. april 1970 og var kjennetegnet av at Paul selv spilte alle instrumentene, at noen av sangene var instrumentaler og at den dels var innspilt hjemme og dels i Abbey Road Studios. Kilder som står prosjektet nært sier til Norwegian Wood at albumet blir i begrenset opplag og vil ha en OBI med innskriften “50th Anniversary” og et sertifikat.

1 Response

  1. Beatle-Joe sier:

    Morsomt og behagelig å lytte til en beskjeden og allright fyr som ikke skryter og brauter av alt han har vært med på! Takk Roger!

Legg inn en kommentar