Ny fotobok fra Pattie Boyd

Pattie Boyd.

Pattie Boyd, som var gift med George Harrison mens han var en av The Beatles har annonsert ny bokutgivelse, bestående av bilder hun selv har tatt. Pattie jobbet som fotomodell og klesmodell på sekstitallet, men interesserte seg også for andre ting, så som fotografering. Hun var også den som først fattet interesse for meditasjon etter at hun og George hadde besøkt India, og det var hun som tok initiativet til at Beatles med koner og kjæreste dro for å høre Maharishi Mahesh Yogi foredra om sin filosofi i London sommeren 1967.

Pattie Boyd: My Life Through a Lens vil koste 239 kroner ifølge oppførelsen hos Ad Libris, og utgis på forlaget Insight Editions 7. april neste år, 2020. Den vil være på 224 sider, og forlaget har beskrevet boken slik: I “Pattie Boyd: My Life Through A Lens” tilbyr Boyd oss oppriktige og intime fotografier av rockens majesteter og eliten innen de sosiale sirklene på 60 og 70-tallet, og deler også tegninger, malerier og minner samlet inn fra et liv hun har delt med popkulturens ikoner. I tillegg kommer Boyds egne vevre refleksjoner, og hun gir til beste et bilde av rockens gullalderen som bare en kvinne i sentrum av det hele kan.

Til tross for at det lenge har vært hevdet at Pattie Boyd var inspirasjonen bak Beatles-sangen “Something”, mye takket være musikkvideoen, og hun hevder også selv at George fortalte henne at den var om henne da han prøvespilte den på kjøkkenet deres, så har George selv aldri erkjent dette offentlig. Tvert imot så fortalte han sine venner i Hare Krishna-bevegelsen tidlig i 1969 at sangen var tilegnet Krishna, og ellers så han for seg Ray Charles som vokalist under tilblivelsen av sangen. I 1996 sa George også at “alle går bare ut fra at den handler om Pattie” til musikkjournalisten Paul Cashmere. Sangens åpningslinje er dessuten direkte rappet fra sangen “Something in the way she moves” fra Apple-LPen til James Taylor.

ISBN-10: 1683834127
ISBN-13: 978-1683834120
Lenke til Amazon (UK)

Legg inn en kommentar