Yesterdaymen – Remember Abbey Road

Beatlesklubben i Stavanger kaller seg Yesterdaymen (tidligere “Beatleclub”) og er en musikalsk gjeng. De har vært i studio og spilt inn en hyllest til Abbey Road og til Lizzie Bravo. Sangen, “Remember Abbey Road” har de fått mastret i Abbey Road Studios. Dette skjedde i 2013, men i juni i år la de ut denne musikkvideoen til sangen.

Sang: Alle medlemmene av Yesterdaymen
Gitarer: Eirik Forsmark og Bjørn Bjørnsen
Flygel: Albert Skurtveit
Tangenter, rytme, horn: Sindre Skjøld
Tekst og musikk: Otto Olsen
Arrangement: Sindre Skjøld

Innspilt i UiS Studios i Stavanger av Sindre Skjøld
Mastret hos Abbey Road Studios London

Lizzie Bravos bok “Fra Rio til Abbey Road” er selvpublisert, foreløpig kun på portugisisk.

Lizzie Bravo er ei brasiliansk dame som er med og synger på den første versjonen av Beatles’ sang, “Across The Universe”. Hun var nemlig som tenåring i London og var ei av jentene som hang utenfor EMI studios i Abbey Road, for å treffe og hilse på Beatlesgutta når de kom og gikk. Under innspillingen av “Across The Universe” fant Beatles ut at de skulle prøve å ha noen høye jentestemmer med på sangen. Paul gikk ut på trappa og spurte jentene som sto der om de kunne synge. Lizzie var ei av de to jentene som tok mot til seg og svarte ja, med det resultatet at hun og venninna Gayleen Pease den dag i dag kan høres på den versjonen av “Across The Universe” som ble gitt bort til Spike Milligans veldedighets-LP for Verdens Villmarksfond, “No One’s Gonna Change Our World”. Du kan lese mer om Lizzie i en tidligere artikkel.

Forleden avslørte Lizzie på Facebook at hun var ferdig med å oversette sin bok om Beatlesperioden fra portugisisk til engelsk. Dermed er det snart duket for en engelskspråklig utgave av boken, som er basert på hennes dagbøker fra perioden hun bodde i England, illustrert med bilder tatt av henne og hennes venninner.

Lizzie og venninnene tok mange bilder av Beatlemedlemmene mens de hang rundt studioet.

Yesterdaymen har spilt inn flere sanger, disse kan du høre på YouTube-kanalen Olsen Musikk.

Legg inn en kommentar