Nye gamle bilder av Paul

Paul med mother Mary.

Nylig har det duket opp et par bilder av Paul McCartney som vi aldri har sett før, på sosiale media. Dette postet Paul selv i går i anledning sin mors bursdag med bildeteksten “Today is the anniversary of my lovely mum’s birth. Lets celebrate together. – Paul”

Paul i Paris, september-oktober 1961. Foto: Enten John Lennon eller Jürgen Vollmer.

Det andre bildet som har gått runden er dette, fra John og Pauls Paristur i sent september – tidlig oktober 1961 – for seksti år siden. Her støtte de jo også på en bekjent fra Hamburg, nemlig Jürgen Vollmer som ga dem Beatles-sveisen under oppholdet. Bak Paul ser vi en fransk politimann – og den nærmeste bilen i bakgrunnen er en Citroën DS. John hadde fått 100 pund som forskudd på bursdagsgave, 21 år var myndighetsalderen den gangen og en stor dag. Det var hans tante i Edinburgh som sendte ham bursdagspengene. Oppildnet av det som den gangen var en god slump penger skulket John og Paul jobbene i The Beatles og tok toget fra Lime Street stasjonen til Paris den 30. september, de hadde planer om å haike derfra til Spania. Men de ble så begeistret for Paris at tilbragte resten av den spontane ferien sin der. John og Paul kom tilbake til Liverpool i tide til en Beatleskonsert 15. oktober.

Like til høyre for bildeutsnittet er Eiffeltårnet, så vi gjetter at Paul tok et bilde av John og John et av Paul.

Moderne foto fra samme sted. Foto: Google maps

Dette bildet er velkjent: John i Paris. Foto: Paul McCartney.

Det at disse bildene nå dukker opp kan bety at de er blant upubliserte fotografier Paul har funnet frem for å illustrere hans kommende bok “Paul McCartney: The Lyrics” og den kommende utstillingen i British Library.

Legg inn en kommentar