Nyoppdaget bilde fra 1959

Memorabilia-spesialistene Tracks fikk inn dette sjeldne bildet som ble publisert av Daily Mail for første gang i dag.

Dette var en uventet oppdagelse på 50-årsdagen for Beatles-bruddet. Avisen the Daily Mail publiserte nettopp dette bildet på avisens nettsted.
Dette skal være tatt i stua til Mona Best i Hayman’s Green i West Derby, Liverpool sommeren eller høsten 1959. Vi ser Paul, John og George øve. Det er Beatles memorabilia spesialistene Tracks i England som har fått inn bildet.

Beatles-historikeren Mark Lewisohn sier: «Det er få bilder fra Quarrymen, og en oppdagelse som dette er ekstremt sjelden.»

På denne tiden hadde de ingen trommeslager (Monas sønn Pete Best hadde ikke begynt å spille trommer ennå), og opptrådte på Casbah Club, som lå i kjelleren i samme hus. For anledningen kalte de seg fortsatt The Quarry Men, i mangel av et bedre navn.

Quarry Men hadde opprinnelig vært oppløst, etter at trommeslager Colin Hanton hadde forlatt gruppen etter en krangel. Han var den siste av de opprinnelige Quarry Men som var igjen, bortsett fra gruppeleder John. Det var opprinnelig George Harrison som sammen med sitt nye band, the Les Stewart Quartet hadde landet spillejobben på Casbah, men gruppen sprakk før klubben åpnet. Så sammen med Ken Brown dannet George en ny gruppe og fikk med seg John og Paul. Under det gamle navnet the Quarry Men begynte de å spille på Casbah Club 29. august 1959.

Dette bildet skal altså stamme fra denne tiden. Ett år senere var de kvintett, hadde forlatt skole og jobber og satset på karrierer som musikere med deres første faste engasjement i Hamburg. Nylig har en app gjort fargelegging av bilder automatisk, så det tok ikke lange tiden før også dette bildet dukket opp fargelagt.

Fargelagt versjon av bildet

Da Roag Best fikk se bildet ble han helt forbløffet og fortalte at de to hodene som henger på veggen i bakgrunnen har han liggende i en eske. Så snart havner de sikkert på museet hans. Han sendte bildet videre til broren Pete, som la merke til at bestefarens golfklubber står lent opp mot veggen mellom John og George.

1 Response

  1. Beatle-Joe sier:

    Tenk at et foto av tre av verdens mest kjente personer bruker rundt 60 år på å dukke opp! Dette var morsomt å se! Ser ut som gutta koser seg.

Legg inn en kommentar