Sjeldent filmopptak lagt ut

Dette er en (opprinnelig stum) film som ble tatt opp av en ansatt på tegnefilmstudioet som lagde Beatles-tegnefilmene som stort sett ble vist på amerikansk TV.

Vi vet ikke hvordan dette kom til YouTube, men her er det. Etter alt å dømme fra mange minner fra folk som var der, var datoen 29. juli 1965, samme dag som de deltok på Help! premieren i Storbritannia. Stedet var TVC-studioene i 38 Dean Street i Soho, London.

TVC var det viktigste animasjonsstudioet for Beatles-tegnefilmserien og hadde produsert over halvparten av episodene. Dette er aller første gang medlemmene av The Beatles blir vist det ferdige produktet. En gjeng av de ansatte i TVC var der i tillegg til begge stemmeskuespillerne, Paul Frees og Lance Percival.

Slik så de animerte Beatlesfigurene ut

Denne 8 mm filmen er redigert og har utelatt krediteringen av personen som har filmet dette og skapt dette lille stykket av historien, produksjonsassistent Norman Kauffman, som er personen som gir tommelen opp 1:06 inn i filmen.

Hvis du leser Mitchell Axelrods bok, “Beatletoons” om dette temaet, vet du at dette var det siste stedet Beatles ønsket å være. De var slitne. George var ikke fornøyd med å bli filmet på sin halve fridag. De skulle også øve foran sin opptreden 1. august på Blackpool Night Out. John tok med seg en flaske vin og la seg under et buffébord.

Filmen viser også TVC-mannskapet i arbeid med serien. Som lydspor har opplasteren lagt på et konsertopptak i dårlig kvalitet, noe som fort blir irriterende. Likevel, dette er visstnok første gang denne filmsnutten kan sees utenfor en engere krets.

Den animerte TV-serien hadde premiere på ABC i USA den 25. september 1965, og ble øyeblikkelig en hit. Dette var første gang ekte mennesker ble portrettert som figurer i en slik tegnefilmserie. Episodene var 30 minutter lange, inkludert reklame og gikk på ABC fra 1965 til 1967. Serien presenterte en karikert versjon av medlemmene der John Lennon var gruppens leder, Paul McCartney var den sjarmerende, George Harrison den mer introverte og Ringo Starr den enkle og snille. Ringo blir i serien stadig ertet for manglende intelligens. The Beatles selv likte ikke serien i begynnelsen, men John og George skal senere ha endret mening om den. Episodene har aldri blitt utgitt for hjemmekinomarkedet i noe som helst format, men tegninger fra serien blir lisensiert til forskjellige kommersiell anvendelse på produkter.

Legg inn en kommentar