På besøk hos Ringo

av Sten Randers Fredriksen

Sommeren 2011 fikk vi Ringo Starr & his All Starr Band til Norwegian Wood-festivalen i Frognerbadet. Et par uker i forveien ble vi invitert til å komme og ta med et par norske medier for å treffe selveste Ringo Starr. Den 31. mai 2011 tok vi med oss Bård Ose fra NRK og dro til Dunsfold Aerodrome i Surrey, den nedlagte flyplassen som ble brukt i Top Gear-programmene.

Bandet holdt en minikonsert i Top Gear-hangaren. Publikum var mediefolk som var busset inn fra London. Da de fleste var busset vekk igjen fikk CNN, Sky News og Norwegian Wood (festivalfolket!) være igjen og ha alenetid med Ringo. Det ble en utrolig halvtime. Jeg har alltid vært veldig veldig Beatles-fan så det helt uvirkelig å få stå og småprate med ham. Jeg har truffet noen artister på jobb for Kalvøyafestivalen og Norwegian Wood, men en Beatle på tomannshånd tar kaka.

Ringo var akkurat så blid, oppmerksom og høflig som vi trodde. Faktisk spørrende og ydmyk. Han likte seg åpenbart i selskap med kunnskapsrike og godt forberedte Bård. Han ga tommel opp for Bårds t-skjortevalg, smilte bredt og sa: “I’ve still got blisters on my fingers!”.

Til slutt spurte Bård om jeg kunne ta bilde av Ringo og ham sammen. Da ble det noen pinlige sekunder mens de, og jeg, ventet at kameraet skulle si «klikk» og ta et bilde, men det skjedde ikke. Det var stilt inn på videomodus. Resultatet ble denne filmen.

Takk for oss, og Peace and Love, Ringo!

2 Responses

  1. Beatle-Joe sier:

    Priceless! Tusen takk!

  2. Beatle-Joe sier:

    Svært “pushy” den personen med meieriet på utstilling… Irriterende!

Legg inn en kommentar