Praktfull plakat til over 100 000

Plakat fra Beatles’ siste UK-turné.

Omega Auctions hadde nylig en av sine Beatlesauksjoner. Her kan man være heldig og få plater, blader og bøker til en god pris – ofte under hva de vanligvis går for på platemesser og andre salgskanaler. Ta en titt på deres nettsted for å se hva de forskjellige lottene gikk for.

Denne plakaten har firmaet brukt som blikkfang for denne auksjonen og det med rette, vi har vel nesten aldri sett en så fin og vel bevart plakat for en standard Beatleskonsert. Plakaten er fra den aller siste turnéen de hadde i Storbritannia, i desember 1965. Etter dette holdt de kun to konserter til, begge i London: NME Poll Winners konserten i 1966 og tak-konserten på Applebygningen i 1969.

Denne konsertturnéen fant sted mellom 3. og 12 desember 1965, med 18 konserter fordelt på ni konsertsteder i England, Skottland og Wales. På turnéåpningsdagen ble albumet “Rubber Soul” og singlen “We Can Work It Out” / “Day Tripper” utgitt. Begge sidene av singlen ble fremført, og fra albumet skal de ha spilt “If I Needed Someone” og “Nowhere Man”. Et høydepunkt skal ha vært “Yesterday” fremført på orgel av Paul. Konsertopptak finnes dessverre ikke, eller har i hvert fall ikke dukket opp ennå.

Foruten the Moody Blues var de andre gruppene og artistene som varmet opp for Beatles the Paramounts, Beryl Marsden (som i august 2022 spilte farvelkonsert i Liverpool), Steve Aldo, the Koobas og the Marionettes.

Det var impresario Arthur Howes som presenterte Beatleskonsertene på de britiske øyene, og auksjonsfirmaet mener at den håndskrevne påtegnelsen oppe i hjørnet – W1835 Arthur Howes 50 – er katalognummer samt opplag, altså at det ble lagd 50 stk av denne plakaten. Plakaten gikk for hele £9,500 britiske pund, som tilsvarer 112 729 kroner etter dagens valutakurs. I tillegg kommer hammerslagsgebyr!

Legg inn en kommentar