Reprise på tak-konserten

I forbindelse med Beatlesfestivalen vil det i forkant – torsdag 6. oktober – settes opp en ekstra forestilling av «Get Back – The rooftop concert» i Bergen på Biff Kino kl 18. Selv om det «bare» er en reprise av det man likevel har sett på Disney+, så er det verdt å oppleve det sammen med andre og på det store lerret som kinoen tilbyr med dertil egnet lydanlegg.

Filmen settes opp i samarbeid med BIFF – Bergen Internasjonale FilmFestival. Her er det vi skrev om filmen da den ble vist i Oslo i februar:

… at de har skreddersydd lyden til filmen, det er helt klart. Hver gang det er fokus på enten politikonstablene eller intervjuer med publikum eller at vi ser Beatles fra filmteamet som var plassert på et motstående tak på andre siden av gaten skjer det noe med lyden. Sier konstablene noe er det det som høres og konserten havner i bakgrunnen. Er det intervjuer på gata med tilhørerne er musikken påført ekko og skrudd ned. Er det filmet fra den andre siden av gaten gjaller musikken liksom mellom veggene på nabobygningene.

Det er sikkert vel og bra og sånn det skal gjøres MEN det blir ikke noen konsertfilm av det! Det blir en dokumentar. Og ikke nok med det, en dokumentar vi har sett før – på TV.

Hadde jeg lagd filmen ville jeg ha gått for en konsertfilm med fullt fokus på Beatles og deres samspill og utvekslede blikk og miner. Siden politi og publikum fikk sine minutters berømmelse i dokumentaren trengte vi dem ikke her. Vi skulle ha hatt en ren konsert. Og nå som den konserten jo faktisk finnes som album på strømmetjenester som Tidal og Spotify, har vi en uforstyrret lydkilde.

Så alt bootleggerne trenger å gjøre er å matche den lyden med materiale fra TV-filmen. Det blir for dumt av både Beatles, Disney og Apple å snyte oss for en ren konsertfilm når det hadde vært så enkelt å lage den. Alt materialet finnes, de øyeblikkene med publikum og politi ødelegger konsertopplevelsen.

Og det fikk vi jo rett i. Bootlegen som koordinerte uforstyrret musikk med bildemateriale fra filmen dukket opp på nettet blant videosamlerne allerede samme måned.

Billetter til kinooppsettingen i oktober får du hos BIFF.

Legg inn en kommentar